Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hosszabb lett a nyitva tartás az Akropoliszon

Napi tizenegy órán át tart nyitva mostantól egész évben az athéni Akropolisz –jelentette be a görög kulturális miniszter.
A műemlék-együttes reggel 8 órától este 19 óráig lesz látogatható – közölte Pavlosz Gerulanosz. A nyitva tartás meghosszabbítása a gazdasági reformintézkedések keretében végrehajtott, közintézmények összevonásából és megszüntetéséből eredő létszám-átcsoportosításnak köszönhető.

Eddig az i.e. előtti V. századi ókori műemlékegyüttes, benne a Parthenon templommal, szeptembertől áprilisig hivatalosan reggel nyolctól délután ötig, a többi hónapban pedig 8 órától napnyugtáig volt látogatható.

Az év egy részében valójában a múzeum már 15 órakor bezárt, kiváltva a világ minden részéből érkezett turisták elégedetlenségét. 2010-ben az Akropolisz látogatóinak száma 8,7 százalékkal, a lélektani határnak számító 1 millió alá, 993 ezerre csökkent.

A közelében lévő, 2009-ben megnyitott új Akropolisz-múzeumban ugyanakkor a látogatók száma ugyanebben az időszakban 66,5 százalékkal, 1,355-re millióra nőtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem jött el világvége

Nem vált be a jóslata annak az amerikai keresztény mozgalomnak, amely hónapokon keresztül azt… Tovább olvasom