Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Hétmilliót ér Jónás legója - Négyéves korában kezdte a gyűjtést a szegedi egyetemista

Hétmilliót ér Jónás legója - Négyéves korában kezdte a gyűjtést a szegedi egyetemista A 19 éves srác rajongása négyéves korában kezdődött
A legjobb tizenhat közé került Kovács Jónás Lego storys dizájnja azon a pályázaton, amit a Lego-kocka születésének 60. évfordulója alkalmából írtak ki - adta hírül a Bors röviden tegnap.
A legkülönfélébb témákban vártak terveket új Lego-készletekre, és több mint 400 pályamű érkezett be. Ezek közül azokat kezdik el gyártani is, amik két hét alatt elérik a minimálisan elvárt megrendelésszámot. Nos, Jónáséhoz erre elég volt egyetlen nap, így négydobozos készletét 2500 darabos, limitált szériában piacra dobják.

– Négyéves koromban kaptam az első legókat, és most 50 ezer darabos a kockakollekcióm – fedte fel a Borsnak a 19 éves, vajdasági magyar fiatalember, aki jelenleg szegedi egyetemista.

– Egy készlet ára száz dollár, vagyis körülbelül 28 ezer forint lesz, aminek tíz százalékát kapja a sikeres tervező, de nekem fontosabb az elismerés. A terveket két hétig tartott virtuá­lisan megépíteni egy digitális tervezőprogrammal a jelenleg gyártott Lego-elemekből. További két hétig tartott a tervekről elkészíteni a videót. Tizenkét–tizenhárom éves koromban a barátaim egy kicsit furának tartottak, de most már inkább csodálnak – ismerte el Jónás.

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékszik még ki az a Susan Boyle? És azt tudja, hogy mi lett vele?

Emlékszik még ki az a Susan Boyle? És azt tudja, hogy mi lett vele?
A skót énekesnő tegnap, azaz február hetedik jelentette be, hogy új albumot ad ki, és belevág a… Tovább olvasom