Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Hatvanhat ember rekedt az orlandói óriáskeréken

A kerék műszaki hiba miatt állt meg. Senki nem sérült meg, de a tűzoltóság segítségét kellett kérni ahhoz, hogy a keréken lévőket a földre hozzák.
Ismét megnyitották az Egyesült Államok keleti partjának legmagasabb óriáskerekét szombat este az után, hogy egy nappal korábban 66 ember rekedt a műszaki hiba miatt leállt 120 méter átmérőjű Orlando Eye-on.

A péntek esti leálláskor senki nem sérült meg, de a működtetőknek a tűzoltóság segítségét kellett kérni ahhoz, hogy a keréken lévőket a földre hozzák. A mentőművelet mintegy három órán át tartott.

A működtetők által a keleti part legnagyobb kilátókerekének nevezett Orlando Eye több mint 45 percre állt le. Tartalék generátor segítségével sikerült újra mozgásba hozni.

Az egyik rajta tartózkodó utas, Malayla Bell Twitter-üzenetében az írta, hogy "végre el ismét megmozdult" a hatalmas szerkezet. Második üzenete már arról szólt, hogy "jó érzés ismét a földön lenni" - írták a helyi lapok.

A látványosság műszaki csoportja és a tűzoltók hozták ki a bezárt kabinokból az utasokat.

Az orlandói óriáskereket ugyanaz a vállalkozás, a Merlin Entertainments PLC működteti, mint a brit fővárosban lévő London Eye-t. A kilátókeréknek 30 kabinja van, és egyszerre 450 embert képes fogadni.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvédte címét a feleségcipelő világbajnok

A világbajnokság tavalyi győztese, a finn Ville Parviainen új partnerrel diadalmaskodott a nehéz… Tovább olvasom