Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Halálos SMS-járvány az amerikai utakon

"Halálos járványként" jellemezte Ray LaHood amerikai közlekedési miniszter a fiatal vezetők körében elterjedt szokást, hogy a kormány mögött is olvasnak, írnak SMS-üzeneteket.

A harminc év alatti vezetők 30 százaléka küld szöveges üzenetet a mobilján autózás közben, derült ki az Egyesült Államokban minap megjelent ezerfős reprezentatív közvélemény-kutatásból. A felmérést a Consumer Reports magazin készítette, amely a közlekedési minisztériummal közösen dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet a vezetés közbeni mobilhasználat veszélyeire.

A felmérésben részt vevő fiatalok 63 százaléka ismerte el, hogy az utóbbi egy hónapban vezetés közben használta maroktelefonját. Ugyanakkor a statisztika alapján a harminc fölötti korosztály kevésbé mobilfüggő: kilenc százalék állította, hogy az vizsgált időszakban küldött szöveges üzenetet a volán mögött.

LaHood az adatok tükrében arra is figyelmeztetett, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály a tizenéveseké, mivel ők azok, akik nehezen válnak meg mobiljuktól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszul áll Oroszország a turisztikai világversenyben

Oroszországban az idegenforgalom a Világgazdasági Fórum szakértői szerint 6,7 százalékkal nő idén,… Tovább olvasom