Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Ha érzelmileg kimerült, a hangokra is érzékenyebben reagálhat

Az érzelmileg kimerült nők sokkal érzékenyebbek a hangokra, amikor stressznek vannak kitéve. A túlérzékenység miatt akár egy normál hangerejű beszélgetést is rendkívül hangosnak érzékelhetnek.
Nem csak fizikailag lehetünk kimerültek, hanem érzelmileg is – és ez a hallásunkra is hatással lehet.

Az érzelmi kimerültség fakadhat a túl sok munkából és az érzelmi túlterheltségből is. Főbb jelei az alacsony stressztűrés, a figyelmetlenség, a motiváció hiánya és a fizikai fáradtság. Bárkit érinthet, de különösen a nőknél jellemző az előfordulása - olvasható a minden ami hallás blogon..

A svéd Karolinska Intézet egy korábbi tanulmányában kimutatta, hogy az érzelmileg kimerült nők sokkal érzékenyebbek a hangokra, amikor stressznek vannak kitéve. A túlérzékenység miatt akár egy normál hangerejű beszélgetést is rendkívül hangosnak érzékelhetnek. Ezzel szemben a kevésbé kimerült emberek nem érzékenyek ennyire a hangokra, miután stressz éri őket.

A hangokra való túlérzékenység tulajdonképpen egy természetes, védekező reakció a stresszre, hogy ezáltal is elkerüljük a lehangoló helyzeteket és környezetet.

A tanulmány rávilágít, hogy az orvosoknak a halláskárosodás diagnosztizálásában és kezelésében figyelembe kellene venniük, hogy a páciens érzelmileg kimerült-e, és mekkora stressznek van kitéve.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jiří Menzel és Magda Vášáryová részvételével megkezdődött a 14. Jameson CineFest Miskolcon

Jiří Menzel és Magda Vášáryová részvételével megkezdődött a 14. Jameson CineFest Miskolcon
A közönség hatalmas lelkesedéssel fogadta az Oscar-díjas cseh rendezőt és a Sörgyári capriccio c.… Tovább olvasom