Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Gondok az Internet Explorer körül

Az IE sebezhetőségére a Microsoft a múlt héten hívta fel a figyelmet. A hibát egyelőre még nem javították ki.

Az Internet Explorer (IE) kiváltására alkalmas böngésző használatát javasolja a német kormány, miután a Microsoft bejelentette, hogy a Google kínai levelezőszolgáltatása elleni támadás részben egy biztonsági résnek is köszönhető.

A Microsoft szerint a felfedezett biztonsági rés csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt, a szint fokozásával azonban minden komolyabb támadás kivédhető.

A német kormány ennek ellenére nem javasolja az IE használatát, mert nem találja teljesen biztonságosnak - olvasható a BBC hírportálján.
Thomas Baumgaertner, a szoftveróriás németországi szóvivője azzal védekezett, hogy a Google Gmail fiókjai elleni támadásért egy meghatározott céllal fellépő csoport felelős, és az ilyen támadások az átlagfelhasználókat nem veszélyeztetik.

Graham Cluley, a Sophos vírusirtó szoftvervállalat képviselője szerint azonban nem csupán az került fel az internetre, hogy milyen biztonsági kockázattal jár az Explorer 6-os, 7-es valamint 8-as verziójának használata, hanem az is, hogy a hibából miként húzhatnak hasznot a hackerek. "Az IE sebezhetőségére a Microsoft a múlt héten hívta fel a figyelmet. A hibát egyelőre még nem javították ki, és a Google elleni legutóbbi támadás is ennek köszönhető" - szögezte le.

A Microsoft szokásos, havi rendszerességgel megjelenő szoftverfrissítése legközelebb február 9-én várható, egyelőre még nem tudni, hogy addigra sikerül-e kiküszöbölni a problémát.

A Google múlt hét elején jelentette be, hogy nem hajlandó többé cenzúrázni keresőprogramját Kínában, és fontolgatja, hogy teljesen kivonul az ázsiai országból. A cég ugyanis fényt derített arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és mintegy húsz vállalat postafiókja ellen.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2010. január 19. 10:24
    „Van
    Opera
    Mozilla Firefox”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gesztesi félmilliós gyerektartást fizet?

Bár nem panaszkodik, nincs irigylésre méltó helyzetben a népszerű színész. Válása után már négy… Tovább olvasom