Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Folyamatosan újulnak meg az RTL Magyarország hír-és háttérműsorai

Folyamatosan újulnak meg az RTL Magyarország hír-és háttérműsorai
Jövőt idéző látványvilágra vált a Híradó, a Fókusz, a Házon kívül, a XXI. század, a Magyarul Balóval, a Portré és az Időjárás stúdiója. A ledfalaknak és a valóságot kiterjesztő virtuális grafikának köszönhetően a jövőben életre kelnek a hírek.
Az RTL Klub virtuális stúdiójának látványát egyedülálló épített díszlettel kombinálták össze a tervezők, amelyet először október 16-án, a vasárnap esti Híradóban láthatnak majd a nézők. A megújult stúdióban, a modern látványvilágot ledfalak és ledes, egyedi vezérlésű világító fénysorok egészítik ki. 

A tervezők olyan különleges anyagokkal dolgoztak, amelyeket a magas minőségű belsőépítészetben használnak, ám díszletekben nagyon ritkán. Ennek köszönhetően letisztult elegancia jellemzi a Híradó vizuális világát.

Az eddigi virtuális stúdió látványvilága épített díszlettel egészül ki, és olyan grafikával amely követi a kamera mozgását. Magyarországon egyedülálló módon, úgynevezett augmented reality (kiterjesztett valóság) technika is kapcsolódik az új grafikához. Ennek eredményeként a három dimenziós vizuális elemek az épített stúdióban jelennek meg.

A dinamikus látványvilágot egy különleges, felfüggesztett robotkamera is segíti, ami térben és síkban mozog, egyedi képi világot és dinamikát adva a híreknek. 

A Híradó főcímzenéjét Gömöry Zsolt, az Edda billentyűse komponálta. A szerzemény a jövőt idéző grafikához illeszkedik, amely vegyíti az elektronikus és a klasszikus hangzást. 

Október 16-án a hírműsorok megújulása a Híradóval kezdődik és a hírigazgatóság többi műsorával folytatódik a következő hetekben. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új gazdára találhat Prince titkos, kiadatlan zenegyűjteménye

Új gazdára találhat Prince titkos, kiadatlan zenegyűjteménye
A zenész minneapolisi otthonának pincéjében feltárt anyagok között több száz órányi koncertfelvétel… Tovább olvasom