Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Ezért nem akart nyilatkozni a Republic

˝Mindenekelőtt zenésztársunk és barátunk tiszta emlékét akartuk és akarjuk megőrizni azzal, hogy távol maradunk bárminemű sárdobálástól.˝
˝Örökemlékű zenésztársunk, Cipő özvegyével és árván maradt kislányaival együtt reméltük, hogy a bulvármédia a végtisztességet követően egy idő után már nem találja majd a vele kapcsolatos különféle megnyilvánulásokat elég "szenzációsnak" arra, hogy azokat - adott esetben akár meghamisítva is - a saját maga iránti érdeklődés fenntartására nap, mint nap egy folytatásos szappanopera újabb és újabb fejezeteként a világ elé tárja.

Mivel együtt éreztünk édesanyjával és hozzátartozóival, sehol és semmikor sem akartunk vitába szállni velük az általuk megfogalmazott, vagy a szájukba adott - a zenekar létezését és jövőbeni munkálkodását illető - egyéni vélekedések kapcsán. Úgy gondoltuk, hogy az őket ért mélységes veszteség részben és időlegesen felmenti őket az alól, hogy felmérjék ezek súlyát. Mindenekelőtt azonban zenésztársunk és barátunk tiszta emlékét akartuk és akarjuk megőrizni azzal, hogy távol maradunk bárminemű sárdobálástól.

Egy rövid ideig tartó, reményt keltő béke, "elcsendesülés" után az elmúlt két napban ismételten az olvasók félrevezetésére, megtévesztésére alkalmas, rágalmazó és hitelrontó, valótlan állítások jelentek meg. Ezért határozottan kijelentjük: Cipő méltó végtisztességének minden költségét teljes egészében felesége és örököse, Bódi Zsuzsa és a zenésztársak együtt állták.

A Republic együttes viszi tovább a 23 év során közösen létrehozott életmű minden értékét, Cipő özvegye és árván maradt lányai teljes támogatásával. Dalaival elviselhetőbbé szeretné tenni a koncertlátogatók mindennapjait és erősíteni bennük az együvé tartozás erejét. Az elmúlt két napban ismét szembesülnünk kellett azokkal az akadályokkal, amit mások elénk gördítenek ezen az úton. Nem tudunk mást tenni: az érintetteknek a saját lelkiismeretük mellett a megindítandó jogi eljárásokkal is szembe kell nézniük.˝

A Republic együttes tagjai

További információ: http://www.republic.hu/
https://www.facebook.com/republicegyuttes

Olvasóink írták

  • 2. Hyppolit 2013. április 22. 22:07
    „A cikk kapcsán inkább csak emlékezek...1993-ban Kun Péter gitáros szörnyű balesete után az Edda néma gyásszal megírta a Lelkünkből c. dalt, amit csak kivételes alkalmakkor játszanak. Aztán Tunyogi halála után ugyan a maradék csapat Tunyó barátai néven tovább akart zenélni, de a közönség "hátat fordított". Megalakult a Zöld a Bíbor Band, a TRBand befejezte működését. Aztán anno Tűzkerék és Radics Béla. Még 1981-ben a kórházban fekvő R. Béla nélkül megpróbált koncertezni a csapat, de a "motor" , Béla halála után feloszlottak. Drosztmér István dalszerző énekes a 100 Folk Celsiusból is idő előtt távozott. Jött Heilig, Torontáli, de az űr megmaradt. Búcsúkoncerttel búcsúztak. Aztán P. Box, Cserháti "Pityi" fájdalmas halála. A névvita miatt állítólag -sajnos- bírósági tárgyalások...Egyszer Rod Stewart-tól hallottam egy riportban valahogy így:" igazi nagyságomat csak halálom után fogják elismerni.." A zenész dolgozik, alkot, a közönség visszajelez. Hány zenei nagyságot vett el már idő előtt a sors akár kis hazánkban, akár a világon.John Lennon, Janis Joplin, Hendrix, F. Mercury, Máté Péter, és sajnos Cipő is, stb. Egyikük-másikuk is valahol mindannyiunk szívében él...”
  • 1. Truder 2013. április 22. 21:22
    „békén kellene már őket hagyni
    Ők megpróbáltak Cipő emlékéhez méltóan viselkedni, de folyamatosan provokálják őket... szégyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb házasságra mind több válás jut Horvátországban

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy idén januárban 669 házasságkötésre 602 válás jutott. Tovább olvasom