Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Étterem az olasz lakásokban

Új gasztrodivat terjedt el Itáliában: étterembe járás helyett lakásokon rendeznek vacsorákat, melyek végén ki kell fizetni a számlát.
Az olasz éttermeknek új konkurenciával kell számolniuk: egyre többen csatlakoznak az interneten terjedő gasztroközösséghez. Tagjai saját otthonukba hívják meg egymást, de nem a megszokott barátok közötti étkezésről van szó. A meghívottak nem feltétlenül ismerik egymást, a fogásokat szakács készíti és távozás előtt fizetni kell. Még a szakács is kifizeti a saját fogyasztását.

Az Egyesült Államokból érkezett divatot gyorsan befogadta az evést és társaságot is egyaránt kedvelő Itália. A házi éttermek listája kizárólag interneten található, az otthonukat megnyitók pedig kerülik a túlzott hírverést. Akárki csatlakozhat, de feltételnek számít, hogy a vacsorához felkínált lakás a városközpontban legyen, kényelmes vendéglátást biztosítson.

A vendégekre vonatkozó szabályok tiltják a későn érkezést, a lemondásról illik előre értesíteni a házigazdát, és ugyancsak előre kell jelezni az esetleges allergiát, vagy ha valaki vegetáriánus. A fogások száma kettő és tíz között mozog, mindez fejenként 30-60 euróba (8-16 ezer forintba) kerül.

Igaz, az ellenértéket adománynak nevezik. A gasztroközösség a Facebookon és e-mailes levelezés útján gyarapszik: a Corriere della Sera szerint már kedvenc helynek számít Oliviero Leti díszlettervező tíz szobás lakása Milánóban, ahol vasárnaponként várják az ebédre bejelentkezőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A globális felmelegedés porosabbá teszi Tibetet

A Tibeti-fennsík egy tófenekéből vett üledék arra utal, hogy a globális felmelegedés miatt a… Tovább olvasom