Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Erős Fidesz-kormány lenne a legjobb a magyar gazdaságnak

Az elemzők többsége szerint erős Fidesz-kormány lenne a legjobb a magyar gazdaságnak az áprilisi választások után, mivel az végre tudná hajtani azokat a reformokat, amelyek a gazdaságot versenyképesebbé tennék - írta a Reuters 23 magyarországi gazdasági elemző megkérdezése alapján készült elemzésében.

A hírügynökség által megkérdezett elemzők szerint az önkormányzati és az oktatási reform, valamint az adórendszer reformja a legfontosabb végrehajtandó feladat a következő kormány számára, hogy megerősítse a válság sújtotta magyar gazdaságot.

A 23 elemző mindegyike Fidesz győzelmet vár, de 18-an közülük úgy vélik, hogy a párt csak egyszerű többséget szerez a parlamentben.
A válaszolók nagy többsége szerint a legjobb a magyar piacok és a gazdaság számára az lenne, ha a Fidesz a parlamenti helyek kétharmadát megszerezné, így rendbe hozhatná az önkormányzati területet, amely nagy teher a költségvetésre.

A megkérdezettek közül 21 elemző fő aggodalma a következő kormánnyal kapcsolatban az, hogy esetleg nem tudja kihasználni széles támogatottságát a kulcsfontosságú szerkezeti reformok keresztülvitelére. Az elemzők közül 14-en a költségvetési lazítást és a központi bankkal való szembenállást a három legfőbb választások utáni aggodalom sorában említették.

Hét elemző úgy véli, hogy a következő kormány alatt nő az állami beavatkozás kockázata, de csak egy említette alapvető aggodalomként a Jobbikkal való együttműködést.

Olvasóink írták

 • 5. soproniarc 2010. február 14. 16:57
  „ilyen 8 év után csak jobb jöhet... senki nem mondta, hogy most megfogunk gazdagodni, senki nem mondta, hogy 100%-osan visszaszorítják a bűnözést, de annyi bűnelkövetés felett, mint amennyi az elmúlt években volt, biztosak lehettek benne, hogy nem fognak szemet hunyni. Remélem, hogy szebb jövő elé nézünk, megérdemelnénk már...”
 • 4. KowaxTom 2010. február 12. 23:19
  „Azért azt se felejtsétek el, hogy István volt az első aki a magyarokat gyilkolt idegenek segítségével.
  A kereszténységet meg inkább hagyjuk ...”
 • 3. jörg 2010. február 11. 21:31
  „t-a-ibi

  Jobbik 2/3 : ez meg utópia, nem lehetsz ennyire naiv!”
 • 2. jörg 2010. február 11. 21:29
  „t-a-ibi

  Kicsit lassabban a testtel!

  -Szent Korona: bizony a Szent Korona szellemiségének bent kellene lennie az alkotmányban.....
  -Magyarország keresztény nemzet: ez evidencia, nincs mit vitatkozni rajta....
  - Kitiltás, kiutasítás, vagyonelkobzás: ezzel vigyázz, Rákosi is így járt el eme jelszó alatt: "Aki nincs velünk, az ellenünk van!" Igaz, az eszme más volt, de a módszer megegyezett!!!! Ez már senkinek se hiányzik....”
 • 1. t-a-ibi 2010. február 11. 21:21
  „Jobbik-kal 2/3 többségben!
  Alkotmány módosítás: a Szent Korona alkotmánya, mai viszonyok közé igazítva.
  Első, és legfontosabb: Magyarország Keresztény Nemzet!
  Aki nem fogadja el, vitatja, megkérdőjelezi; annak kiutasítás és örökös kitiltás mellett, teljes vagyonelkobzás ítéltessék!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kibeszélőshow-k szereplőinek hozzá kell járulniuk adataik közléséhez

A kibeszélőshow-k szereplői kizárólag a felvétel leforgatása után megadott hozzájárulásukkal egyezhetnek bele személyes adataik kezelésébe. Tovább olvasom