Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Először tett hivatalos látogatást egyedül külföldön Cambridge hercegnője

Először képviselte egyedül a királyi családot külföldön Katalin cambridge-i hercegnő, aki kedden ellátogatott egy holland múzeumba, hogy megtekintsen egy tárlatot klasszikus festők műveiből.
Katalin hercegnő a holland király, Vilmos Sándor Hága közelében fekvő vidéki birtokán kezdte látogatását. Később a művészetbarátként ismert hercegnő felkereste a hágai Mauritshuis múzeumot, ahol jelenleg a Brit Királyi Gyűjtemény alkotásaiból látható tárlat, amelynek egyik fénypontja Johannes Vermeer Zeneóra című képe.

A hercegnő a múzeum állandó kiállítását is megtekintette, amely Vermeer további híres festményeit is felvonultatja. A múzeum előtt több százan üdvözölték a királyi látogatót, aki művészettörténetet tanult az egyetemen.

A halványkék kosztümöt és gyöngyös fülbevalót viselő Katalin el is beszélgetett a zászlókat lengető helyi iskolásokkal. A múzeumi túra után a hercegnő a hágai brit nagykövet rezidenciájára indult, ahol egy függőségről, mentális egészségről és családról szóló beszélgetésen vett részt két brit jótékonysági szervezet patrónusaként.

Programjának utolsó állomásaként Rotterdamban Katalin megismerkedett egy közösségi projekttel, amelynek keretében az ott élő fiatalok helyi szakemberektől sajátíthatnak el számos technológiát a fa- és fémmegmunkálástól a számítógép-javításon keresztül a háromdimenziós nyomtatásig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorral bontották az éttermet Kijev belvárosában

Traktorral bontották az éttermet Kijev belvárosában
Volt engedélyük, ennyi elég volt ahhoz, hogy lebontsák a külső teraszt, miközben vendégek és pincérek is tartózkodtak a sarki helyiségben. Tovább olvasom