Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Eladnak tízmillió részvényt a Google alapítói

A következő öt évben tízmillió Google-részvény eladását tervezi az internetes szolgáltató két alapítója, Larry Page és Sergey Brin.

A két társalapító egyaránt öt-ötmillió részvénytől kíván megválni, de csak fokozatosan, hogy az eladás ne ártson a részvények tőzsdei árfolyamának. A tízmillió részvény jelenleg 5,5 milliárd dollárt ér. Page és Brin a Google főrészvényesei, együttesen mintegy 57,7 millió darab - szavazati joggal nem rendelkező - B-kategóriájú Google-részvényt birtokolnak.

A tízmillió papír eladásával ez ugyan 47,7 millióra csökken, de továbbra is kezükben tartják majd a szavazati joggal rendelkező részvények 48 százalékát. Page és Brin mellett a Google-t irányító triumvirátus harmadik tagja, Eric Schmidt vezérigazgató pedig megtartja 10 százaléknyi szavazati joggal rendelkező részvényét, így a Google-moguloknak változatlanul döntő szavuk lesz a cég ügyeiben.

A két társalapító továbbra is jelképes, évi egydolláros fizetést kap a vállalattól, ez azonban nem nagy áldozat, hiszen Google-részesedésük egyaránt közel 16 milliárd dollárt ér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonyság magas jutalékért

Sajátos módszert dolgozott ki egy jótékonysági alapítvány azért, hogy bevételre tegyen szert: a… Tovább olvasom