Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Egyre furcsább rekordokért másznak a Mount Everestre

Egyre furcsább rekordokért másznak az emberek a Mount Everestre, többek közt az első csúcshódító vegán vagy az első feljutó rendőrházaspár címéért - közölte a legnagyobb Himalája-adatbázist vezető csoport.
A világ legmagasabb hegye eddigi legteljesebb archívumának vezetését Billi Bierling német hegymászó és csapata vette át Nepálban. 

Az adatbázisban szerepelnek egyebek között olyan pályázók is, akik - néha addig nem is létező - rekordot akartak felállítani. 

Egyre többen indulnak a legfiatalabb csúcshódító címéért, szinte még gyerekek. Egy házaspár azért fordult az adatbázishoz, hogy megtudják, fiuknak van-e esélye, hogy a leggyorsabb és legfiatalabb legyen egyszerre. A korrekord 13 év, a szóban forgó fiú azonban ennél sokkal idősebb volt. 

Bierling és önkéntes társai az adatbázis építésével a Mount Everest krónikása, a 93 éves Elizabeth Hawley munkáját folytatják. Hawley a 60-as évek eleje óta szinte minden expedícióval személyesen készített interjút, a válaszok alapján építette fel adatbázisát. 

Kezdetben egy kézen meg lehetett számolni a vakmerő hegymászókat, ma évente több száz fizető turista vág neki a világ legmagasabb csúcsa megmászásának. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztették az Amazon Stúdió főnökét szexuális zaklatás gyanúja miatt

Felfüggesztették az Amazon Stúdió főnökét szexuális zaklatás gyanúja miatt
Egy televíziós producer szexuális zaklatással vádolta meg Roy Price-t. Tovább olvasom