Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

E-könyvolvasóval jelentkezik a T-Home

A karácsonyi vásárlásokhoz igazítva a Magyar Telekom is betörni próbál az elektronikuskönyv-olvasók piacára.
A távközlési vállalat egyelőre még csak a készülék forgalmazását kezdte meg, a tartalomszolgáltatás elindulására viszont még várni kell egy darabig.

A T-mobile honlapján megrendelhető Hanvon N516-os olvasót azzal próbálják vonzóbbá tenni, hogy a Magyar Elektronikus Könyvtár állományában szereplő klasszikus magyar művekkel együtt értékesítik. Magyarországon tavaly októberben jelent meg az első eBook olvasó.

A kínai Hanlin olvasó magyarított változatát - amely a magyar menürendszer mellett a magyar ékezetekkel írt műveket is helyesen jeleníti meg - Koobe néven árulják. A forgalmazó szerint az év végéig 1000 darabot kívánnak értékesíteni. A vásárlóközönség életkora változó, az eszköz elterjedésének elsősorban a 70-80 ezer forintos ár szab határt. A Magyar Telekom általában tartalomszolgáltatással együtt árulja termékeit, ezért az e-könyvek szerelmesei szerint hamarosan megjelenhet az első e-könyváruház is.

Ennek jeleként értékelik, hogy a Hanvon olvasót a www.bookline.hu oldalon is kínálják. Magyarországon gyakorlatilag még nem létezik elektronikus könyvkiadás, a magyarul elérhető művek jelentős részét az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) részét képező Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) anyagai alkotják. A mek.oszk.hu oldalon található könyveket magánszemélyek ingyen használhatják.

Az itt fellelhető művek továbbértékesítési lehetőségeiről viszont nem az elektronikus könyvtár, hanem a jogtulajdonosok döntenek - mondta Moldován István, a digitális gyűjtemény vezetője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégén havazhat és jönnek a mínuszok!

Csaknem két hét késéssel ugyan, de télire fordul az időjárás Magyarországon. Tovább olvasom