Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Divat lett nagykövetnek lenni

Van, akit egy megrázó utazás, mást egy örök nyomot hagyó, borzalmas gyerekkori emlék indít arra, hogy hírnevét, pénzét és befolyását latba vesse egy jó ügy érdekében.


Egyre több sztár emeli fel a hangját s csatlakozik az ENSZ jószolgálati nagyköveteihez.

Michael Douglas, az irodalmi Nobel-díjas Elie Wiesel, Jane Goodall, a világhírű csimpánzkutató vagy éppen Paulo Coelho brazil író is jószolgálati feladatot vállalt a világszervezetnél. A legismertebb mégis minden kétséget kizáróan Angelina Jolie, aki nemcsak azzal hívja fel a figyelmet a harmadik világ országaira, hogy időnként örökbe fogad egy-egy külföldi kisgyereket, de szinte napi szinten lelkiismeretes munkát végez. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának nagyköveteként gyakran látogat menekülttáborokat – például Kenyában, Szíriában és Irakban –, ahol embertelen körülmények között, gyakran orvosi ellátás nélkül él sok ezer család. ˝Fogalmam sincs, hogy elég erős lennék-e ahhoz, hogy túléljem azt, amit ezek az emberek túlélnek itt˝ – mondta legutóbbi iraki látogatásán a szexi színésznő.


Átélte a borzalmakat

Charlize Theron, aki szintén nemrég lett az ENSZ jószolgálati nagykövete, a nők elleni erőszak megfékezésében és visszaszorításában vállal szerepet. A 33 éves, dél-afrikai születésű amerikai színésznőnek van egy alapítványa is, amely szülőföldjén segíti a szegény gyerekeket, illetve családokat az AIDS elleni küzdelemben.


Nem véletlen, hogy a színésznő éppen a nők védelmében hallatja a hangját: gyermekkorában a saját bőrén tapasztalta meg a családon belüli erőszak borzalmait, 15 éves korában pedig szemtanúja volt annak, amikor az édesanyja önvédelemből agyonlőtte az apját.


Gyerekekért szól a szexi sztár

A listához legutóbb Orlando Bloom csatlakozott: a brit színészt az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövetévé nevezték ki, amit a gyermekek jogaiért folytatott küzdelemmel érdemelt ki. A 32 éves híresség 2007 óta támogatja az UNICEF munkáját, jószolgálati munkája keretében többek közt járt Nepálban, Oroszországban és Szarajevó városában is.


Bloom olyan programokhoz adta nevét, amelyek tiszta vizet, oktatást és oltalmat biztosítanak a nehéz helyzetben lévő gyermekek számára, s címével a világ egyik legszexisebb férfijának tartott színész olyan elődök nyomdokaiba lép, mint Audrey Hepburn és Mia Farrow.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopaszodás ellen kenőcs?

A kopaszodás nem csak korral járó probléma lehet. Tehet valamit ellene egy 28 éves srác? Dr. Traccs… Tovább olvasom