Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

David Gilmour új albumán börtönkórus énekel

David Gilmour, a Pink Floyd gitárosának új kislemezén annak a börtönnek a kórusa énekel, amelyben fia töltötte le büntetését.

A Rattle That Lock című számot a The Liberty Choir közreműködésével vették fel. Az elítéltek számára rehabilitációs szerepet betöltő kórusban a Wandsworth börtön egykori rabjai és helyi énekesek szerepelnek.

A rocklegenda szerint a dalárda "valódi reményt és optimizmust" ad a raboknak.

Gilmour fia, Charles 2011-ben került a Wandsworth falai közé, miután letartóztatták egy tandíjellenes diákmegmozduláson. A fiút, aki a 2010-es tüntetésen levett egy zászlót egy háborús síremlékről és megdobálta a királyi konvojt, erőszakos viselkedése miatt 16 hónapra ítélték, ebből végül négy hónapot töltött a börtönben.

A gitáros a BBC Newsnak elmondta: fia börtönbüntetése hívta fel a figyelmét a börtönállapotokra, és arra, hogyan lehetne azokon javítani.

A börtönkórushoz heti rendszerességgel látogatnak el a Dél-londoni Kórus tagjai, hogy a rabokkal énekeljenek, a büntetésüket letöltött elítélteket pedig befogadja a patronáló énekkar. A volt rabok közül heten énekelnek a Rattle That Lock harmincfős kórusában.
 

 

 


Gilmour és felesége jótékonysági alapítványán keresztül pénzadománnyal is támogatja a The Liberty Choir munkáját, valamint azt, hogy más börtönök felé is terjeszkedjenek.

Gilmour - aki kedden ellátogatott a Wandsworth börtönbe - arról is beszélt, hogy a rabok körében nagyon népszerű a kórus, sokan akarnak csatlakozni.

A zenész elárulta, hogy a Rattle That Lock nem a börtönről szól: arra bátorít mindenkit, hogy álljon talpra és ne süppedjen bele az apátiába. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ leghosszabb színes ceruzája 460 méteres

A világ leghosszabb színes ceruzáját alkották meg Nürnbergben: a csaknem 460 méteres ceruza több… Tovább olvasom