Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Bereczki a megcsalásról: Nekem is vannak bűneim

Nem veszi könnyen a félrelépést, és nem minden helyzetben tud bocsánatot kérni. A színművészt az új darabja, a Nemek és igenek kavarta fel a hűség-hűtlenség kapcsán.
A Drága örökösök sorozatban félelmetes behajtót alakít, aki egy pillanat alatt elcsábítja Szappanos Kristóf feleségét. A Centrál Színházban premierje volt a Nemek és igenek című darabban, amiben Timet, azt az ügyvédet játssza, aki a legszelídebb, mégis borít mindent.  

– Remélem, hogy ez egy színes karakter, akiről nem lehet eldönteni, hogy szerethető, vagy sem – mondja Bereczki Zoli. – Az életben sem minden csak fekete és fehér. A Nemek és igenekben ez minden karakterre igaz, van sötét és fényes oldaluk. Akkor jó, ha úgy jössz ki a darabról, hogy beszélni, vitatkozni lehet róla.

Hát ez pont egy olyan darab, ráadásul azonnal megnéznénk újra. Elképesztő, hogy ami megtörtént, az megtörténhetett. Mit ad isten, ebben is Zoli hozza azt a karaktert, aki alaposan felkavarja az állóvizet. 
 
A Centrál Színház, Nemek és igenek című darabjában Tim szerepében hódítja meg Bata Évát
A Centrál Színház, Nemek és igenek című darabjában Tim szerepében hódítja meg Bata Évát

– Az életben is teszünk néha olyanokat, amik nem feltétlen helyeselhetők – vonja meg a vállát huncut mosollyal. A darabban elhangzik, hogy a férfi nem azt bánja, hogy félrelépett, hanem, hogy lebukott. Ezzel nem feltétlen ért egyet.

– Én nem veszem ennyire könnyen a megcsalást – lép át Zoli a való életbe. – Ebben mindannyian másként vagyunk összerakva. Abban sem vagyok biztos, hogy ez általánosítható-e csak a férfiakra. Tény, hogy a darab ezt mutatja, de nem általánosíthatunk.

A darab az erőszak, a megcsalás, a megcsalás okozta fájdalom és a bűnbánat kérdéskört is körüljárja, roppant szórakoztatóan.
 
A Drága örökösökben egy pillanat alatt csábítja el Szappanos Kristóf feleségét, Tornyi Ildikót
A Drága örökösökben egy pillanat alatt csábítja el Szappanos Kristóf feleségét, Tornyi Ildikót

– A megcsaló is érez bűnbánatot – állítja Zoli. – De vajon elég-e, ha csak annyit mond, sajnálom. Sok dologban mi, a színészek sem értünk egyet. Például abban, hogy bizonyos dolgokban hol húzzuk meg az erkölcsi határt. Az, hogy nincs erkölcs, csak mi találtuk ki, az csak magyarázkodás. Az állatvilágban nincs erkölcs, de mi emberek vagyunk. Vegyük már észre, hogy mikor zúzzuk keresztbe egy másik ember életét! Hol kezdődik a megcsalás? Négy centi már az? Vagy egy kávézás az? Hányszor mondjuk, hogy ez nem személyes, ez csak üzlet. És akkor keresztül lehet embereken gázolni?

– Bereczki Zoltánnak vannak bűnei?

– Hogy a fenébe ne lenne! Persze.

– Tud bocsánatot kérni?

– Ez nagyon nehéz dolog, nem mindig. De volt már, hogy azt mondtam, bocsánat. Erről írtak már dalt. Hogy mást ne mondjak, Elton John a Sorry seems to be the hardest word, vagyis bocsánatot kérni a legnehezebb. Hogy miért olyan nehéz? Nem tudom. Ha azt mondom, tudok bocsánatot kérni, az azt feltételezi, hogy mindig, minden helyzetben. De nem, nem minden helyzetben tudtam, tudok bocsánatot kérni. Az igyekvés megvan bennem, ezt kimondhatom.
 
A Lepkegyűjtőben zseniálisan alakítja a félelmetes Ferdinándot, aki speciálisan szerzi meg Ágoston Katit
A Lepkegyűjtőben zseniálisan alakítja a félelmetes Ferdinándot, aki speciálisan szerzi meg Ágoston Katit

Nem lehet véletlen, hogy a sorozatban is, a színházban is csábító. Sikeresen csábít el lányokat, feleségeket.

– A Lepkegyűjtőben is ezzel próbálkozom, a Pillanatfelvételben, az Illatszertárban… úgy néz ki, hál isten rám ragad ez a karakter – neveti el magát. – Karaktert, csábítót, gonoszt játszani a legjobb, hősszerelmest nagyon nehéz. Honnan építem a karaktereket? Gonosz nem vagyok, de csábítani szeretek.

 

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palvin Barbi hónapok óta tudta, most már hivatalosan is bejelentette - Videó

Palvin Barbi hónapok óta tudta, most már hivatalosan is bejelentette - Videó
Palvin Barbara az első magyar, aki a Victoria's Secret angyala lehet. Tovább olvasom