Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Bemutatkozik a magyar kultúra az újvidéki vásáron

Kulturális programokkal is bemutatkozik Magyarország május 15. és 22. között az újvidéki vásáron.

Szerbia legjelentősebb mezőgazdasági vásárárhoz kapcsolódva magyar színházi előadásokat és képzőművészeti kiállításokat láthat, koncerteket hallgathat meg az újvidéki közönség. Lesz háromnapos utcafesztivál is.

A májusi eseményt ismertető keddi budapesti sajtótájékoztatón Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára elmondta, hogy a két ország gazdasági együttműködését kiterjeszteni a kultúrára is. Emlékeztetett rá, hogy 2008-ban Magyarországon bemutatkozott a soknemzetiségű Vajdaság, 2009-ben pedig Szerbia több városa, Belgrád, Nis és Krusevac adott otthont magyar rendezvénysorozatnak.

A Magyarország és Szerbia az Európai Unióban című májusi, a 77. újvidéki vásáron, továbbá a városban több helyszínen tervezett programokról Goldschmied József, az Égtájak Iroda programigazgatója elmondta, hogy a budapesti szerb színház és a Pesti Színház mellett a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Rúzsa Magdi énekes is fellép majd.

A sajtótájékoztatón a program megvalósításáról szándéknyilatkozatot írt alá Goldschmied József és a szervezésben részt vevő, újvidéki központú Sodalitas Alapítvány elnöke, Bodzsoni István.

Goran Vasic, az újvidéki vásár vezérigazgatója kiemelte, hogy a vásár 87 éves múltra tekint vissza; 2009-ben félmillió látogatót vonzott, és a 2000 kiállító több mint 30 százaléka külföldi volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás a biztonságosabb internetért

Gyermekvédelmi szervezetek, tartalomszolgáltatók, és a telekommunikációs iparág képviselőinek… Tovább olvasom