Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Bélyegkiállítás és Filatélia Szalon a hétvégén

A XV. TEMAFILA Bélyegkiállítás és Filatélia Szalon várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) székházában Budapesten.

A tárlat célja felmérni, megmutatni a bélyegek gyűjtésének, rendezésének speciális formáját, hogyan lehet bélyegekkel egy eseményt, történetet elmesélni, bemutatni - közölte a szervezet az MTI-vel. Kívánalom az is, hogy egy jó tematikus gyűjtemény ne csak bélyegeket, hanem olyan dokumentumokat is bemutasson - küldeményeket, tervezői vázlatokat, tévnyomatokat - amelyeknek összetartozása a bélyeggel egyértelműen bizonyított. Azok a gyűjtemények, amelyek a fenti kritériumnak nem felelnek meg, de értéküket a rendezők elismerik, a tárlat Szalon-részében láthatók majd, ahol nem lesz versenyeztetés.

A szövetség feladatának tekinti az ifjúság bevonását a bélyeggyűjtésbe, ezért részben a versenyosztályban biztosít helyet a különböző ifjúsági korcsoportú kiállítók szereplésére, részben pedig a Szalonban mutatnak be olyan kollekciókat, amelyek kiindulási alapot biztosíthatnak tematikus feldolgozásra is.

A MABÉOSZ Tematikus Szakosztálya szervezte esemény fővédnöke a Magyar Posta Zrt., amely a megnyitón bocsátja forgalomba az alkalomra kiadott bélyeget, valamint kihelyezett postahivatalt működtet a helyszínen és ott alkalmi bélyegzőt használ.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először mehettek nők is focimeccsre Szaúd-Arábiában

Először engedték meg Szaúd-Arábiában, hogy nők is megjelenjenek egy futballmérkőzésen. Tovább olvasom