Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Beavató program a Nemzeti Táncszínházban

Beavató táncszínházi program indul európai uniós támogatással, tíz fővárosi és vidéki oktatási intézmény részvételével a Nemzeti Táncszínházban - jelentették be a projekt vezetői szerda esti budapesti sajtótájékoztatójukon.

Mint Török Jolán igazgató felidézte, a Nemzeti Táncszínház befogadó intézményként indulása óta komoly hangsúlyt fektet a gyermek- és ifjúsági előadásokra.

Kotsis Ágota projektvezető beszámolója szerint a teátrum első beavató sorozata 2007 októberében indult, azzal a céllal, hogy a középiskolás fiatalokat megismertesse a kortárs táncművészet jelrendszerével, illetve legfontosabb hazai együtteseivel, alkotóival.

A legújabb program az iskolai tanévhez igazodva eredetileg 2010 októberében vette volna kezdetét az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az elbírálás csúszása miatt azonban a projekt január 1. és december 31. között zajlik majd, 16,2 millió forintos támogatásból - közölte Kotsis Ágota.

Mint elmondta, a beavató programban részt vevő tíz oktatási intézmény között helyet kapott egy óvoda, két vidéki középiskola, valamint egy hátrányos helyzetű gyerekeket oktató intézmény is. A 11 ifjúsági és 6 gyermekelőadáson összesen 394 középiskolás és 80 óvodás vesz részt az év folyamán.

A legkisebbek témanapok keretében dolgozzák fel a megtekintett produkciókat, míg a 14-18 éves diákok a középiskoláikban megtartott drámaórákon, illetve a Nemzeti Táncszínházban táncelőadásokon és az azokat követő beszélgetéseken vehetnek részt - ismertette a projekt részleteit Kotsis Ágota.

A teátrum munkatársa hangsúlyozta: a darabok kiválasztásánál a műfaji sokszínűségre törekedtek, így a fiatalok M. Kecskés András pantomimművész előadásától a Szegedi Kortárs Balett produkciójáig változatos műsorokat láthatnak majd.

A Beavató táncszínházi program szerda este az Artus-Goda Gábor Társulata Don Quijote mauzóleum című előadásával vette kezdetét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online finnugor társalgási szótár

Bemutatták az első online finnugor társalgási szótárt Sziktivkarban, a Komi Köztársaság… Tovább olvasom