Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Básti Juli a fiaiba ˝szerelmes˝

Sztárvilág - Nyáron sem pihent sokat Básti Juli, járta az országot a Férfi és nő című előadással, valamint a Keszthelyi Nyári Játékokon is fellépett. Három premier várja a következő évadban, amit jól bír majd, hiszen állóképességét gyógytornával tartja karban.

– Kollégáival bejárták az országot a közkedvelt Férfi és nő című előadással. Korábban azt nyilatkozta: amikor lemezre énekelték ezeket a dalokat, akkor voltak benne mindabban, amiről a szövegek szólnak. Van önben nosztalgia?

– Azért nincs ebben semmi nosztalgia, mert a színpad újra bebizonyította, hogy ez egy pillanatnyi műfaj. Én és a dal egy helyen, egy pillanatban szólunk. A nézőtéren ülők ismerik a dalokat, de élőben egészen más hallgatni, mint annak idején lemezen. Tény, hogy eltelt huszonöt év, de nemcsak a mi korosztályunk, hanem az ő gyerekeik, tizen-, huszonéves fiatalok is szívesen hallgatnak minket. Minden dalszöveg egy-egy vers, remekmű. Ezek halhatatlan szövegek, nem változnak.


– A dalok a férfi-női kapcsolatról, a szerelemről szólnak. Ön szerelmes típus?

– Bár már jó sok éve nem voltam szerelmes, szerelmes típusnak tartom magam. Talán ötéves koromtól kezdve szakadatlanul szerelmes voltam, már óvodában is. De az erős érzelmek most sem hagytak el, csak átváltoztak. Most a fiaimba vagyok ˝szerelmes˝.– Hallottuk, a két kisebb, 10 és 12 éves fiát próbálja visszafogni a tévézéstől, internetezéstől.

– Igen, de egyre nehezebb. Az internet már annyira az életünk része, hogy ostobaság lenne teljesen megtiltani, és érdekli is őket. Persze meg kell szűrni, mivel foglalkoznak a világhálón, milyen filmeket nézhetnek meg a televízióban.


– Nem forog sűrűn a neve a bulvársajtóban. Hogyan tudja elkerülni a szereplést?

– Egyszerűen nem vagyok ott azokon a helyeken, ahol a bulváresemények történnek, de nekem nem hiányzik, hogy szerepeljek a bulvárlapokban. Nem az én világom.


– Márciusban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét számos másik elismerés mellé. Mit jelentenek önnek a díjak?

– Mindegyiknek nagyon örültem, mert ez a pálya óhatatlanul próbára teszi az ember erejét, önbizalmát. Amikor megkap az ember egy díjat, az egy kicsit továbblöki. Mint a kutya, amikor megveregetik a hátát, kap egy kis jutalomfalatot. Mindig segít, hiszen olyan sokszor esik az ember kétségbe, hogy jó-e, amit csinál. Szükségük van-e az embereknek arra, amit én tudok, a tudásra, amit összeszedtem az évek során?


– Milyen feladatok várják a következő évadban?

– A Nemzeti Színházban két darabot fogok próbálni. Alföldi Róberttel kezdek ősszel, az Ármány és szerelemben Lady Milfordot alakítom. A másik egy nagyon nyomasztó, de csodálatos Martin Speer-darab, a címe Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból. Emellett a Centrál Színházban Kern Andrással játszom majd A 88. utca foglyait. Sajnos nagyon aktuális vígjáték, ugyanis a munkanélküliségről szól.


– Ennyi elfoglaltság mellett hogyan őrzi meg az állóképességét, amire szüksége van a színpadon?

– Vigyázok magamra, rendszeresen gyógytornázom. Egyébként izgulok, nem lesz-e sok ez a három premier.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cicimustra Romantic módra! - videóval

Pattannak a gombok Völgyi Zsuzsi blúzán, ugyanis a jókora mellmérete miatt saját bevallása szerint… Tovább olvasom