Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Az osztrák kormány véget vetne az anonim kommentelésnek

A nagyobb portálok felhasználóinak meg kellene adniuk a nevüket és a lakcímüket.
A törvénytervezet szerint a nagyobb portálokra regisztráló felhasználók továbbra is használhatnának nicknevet, azonban a regisztrációkor meg kellene adniuk a valódi nevüket és a lakcímüket, így a megfelelő hatóság könnyen megtalálhatná őket, ha törvényellenes módon nyilvánítottak véleményt, vagy illegális tettek végrehajtásával fenyegetőznek - írja a Der Standard információira hivatkozva az Origo.

A felhasználók által megadott információk hitelességét valamilyen módon a webhelyeknek kellene ellenőrizniük, de nem világos, hogy ez miként tudnák hatékonyan megtenni. A törvénytervezet jelenlegi verziója egyáltalán nem rendelkezik az ellenőrzés módjáról, csupán annyit vet fel, hogy telefonszámok alapján megoldható lehet, hiszen az év elejétől az aktív SIM-ek a tulajdonosuk ellenőrzött, fotós igazolványához vannak rendelve.

Mint írják, az áll a javaslatban, hogy a webhelyek például kötelezővé tehetnék az SMS-ben kapott kódon keresztüli, kétlépcsős hitelesítés használatát a felhasználóik számára, mikor be kívánnak jelentkezni.

A lap információi szerint a törvénytervezet az olyan webhelyekre vonatkozna, amelyek esetében az alábbi három feltételből legalább egy teljesül:
  • 100 ezernél több regisztrált felhasználóval rendelkeznek;
  • az éves bevételük meghaladja az 500 ezer eurót;
  • évente 50 ezer eurónál nagyobb értékű, reklámcélú állami támogatást kapnak.

A szabályozást nem tisztelő portálok maximum 500 ezer eurós büntetést kaphatnának, ismételt elkövetés esetében mindig duplázódhatna a bírság összege, persze a fenti értékhatárig. Emellett az a személy is akár 100 ezer eurós büntetést kaphatna, akinek a bírságolt cégen belül a dolga lett volna a törvénykövetés betartatásának az ellenőrzése.

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Guinness rekorder lett egy fürdőkád - Nem mellesleg aranyból készült és több mint 154 kilós

Guinness rekorder lett egy fürdőkád - Nem mellesleg aranyból készült és több mint 154 kilós
A világrekordok könyve megerősítette, hogy a 18 karátos aranyból készült, szabályos kör alakú… Tovább olvasom