Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Az MR2-Petőfi Rádió megtalálta az elmúlt tíz év NAGYON ZENÉJÉT

Lezárult az MR2-Petőfi Rádió nagyon ˝zenei ország-gyűjtése.˝

Az új évezred első évtizedének zenei termését összegző kampány során, a Magyar Rádió hallgatói szavazhatták meg, hogy szerintük melyik dal legyen az elmúlt tíz év NAGYON ZENÉJE. A heteken át tartó, mindhárom adón (MR1-Kossuth Rádió, MR2-Petőfi Rádió, MR3-Bartók Rádió) futó, kétfordulós akció során több mint 20.000 szavazat érkezett. A hallgatók több ezer különböző dalt jelöltek meg kedvencükként. A beérkezett voksok alapján kitűnt, hogy a hallgatók körében igen kedveltek a hazai előadók által játszott dalok. Az első fordulóban, a TOP 100-as listán 75 hazai szerzemény szerepelt. A sorban az első külföldi dal csak a 17. helyen bukkant fel. A hallgatók a második fordulóban már az első száz helyezettből állíthatták össze a TOP15-ös listát.

A kampány végére kialakult a végleges sorrend, ahol szintén a hazai dalok szerepeltek jobban, a külföldiekkel szemben. Az eredmény igazolni látszik, hogy az MR2-Petőfi Rádió jó úton jár, amikor a fiatal, feltörekvő, hazai zenekarok dalainak bemutatását tűzte ki egyik céljául.

Az, hogy külföldi vagy magyar zenekar lett az elmúlt 10 év NAGYON ZENÉJE, március 26-án 14 órakor kiderül az MR2-Petőfi Rádió műsorában (ismétlés vasárnap 19 óra).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láncfűrésszel levágta hároméves fia fejét - majd a sajátját

Hennef német kisváros lakói képtelenek elhinni a történteket, s egy emberként állnak az anya… Tovább olvasom