Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Az internet népe döntött: megszűnnek a műanyag fedelek az Aldi saját márkás termékein

Április másodikán indított egy szavazást arról az áruházlánc, hogy fedéllel, vagy fedél nélkül árulják a továbbiakban saját márkás tejtermékeiket.
A kérdésre több mint 3600 szavazat érkezett, ebből közel 2500-an voksoltak arra, hogy nem kell tető, 305-en kommentben is kifejtették a véleményüket.
 


A válaszok megoszlottak: sokan praktikusnak találják, hogy vissza tudják zárni a dobozt, amíg az nem ürül ki teljesen.

A műanyag fedél ellenzői, erre a problémára is kínáltak megoldást. Javaslataik szerint például áttölthető egy lezárható üvegbe, vagy használható hozzá szilikon tető is. De voltak akik azt javasolták, hogy visszaváltható üvegekben kellene árulni ezeket a tejtermékeket.

Sokan pedig további ötleteket is adtak az áruházláncnak a műanyaghulladék további csökkentésére: nem kellene fóliázni a kígyóuborkát, a zacskókat is vannak akik megszüntetnék és papírra cserélnék.

A visszajelzések alapján tehát az Aldi úgy döntött, hogy megszünteti a műanyag fedelet a saját márkás tejtermékein. Mint írják ez nem fog megtörténni egyik napról a másikra, de elkezdtek dolgozni az ügyön, sőt további környezetkímélő megoldáson is.

Az átállás egy hosszabb folyamat lesz, de a fontos mérföldkövekkel még visszatérünk! A jövő tekintetében pedig, további projekteken dolgozunk, hogy cégünk minél környezetbarátabb legyen.

 

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz alatti múzeumokká alakítják az egykoron elsüllyedt görög hajókat

Víz alatti múzeumokká alakítják az egykoron elsüllyedt görög hajókat
Eddig csak régészek és különleges engedéllyel rendelkező búvárok csodálhatták meg és tárhatták fel… Tovább olvasom