Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Az év fáját keresi az Ökotárs Alapítvány

Az év fája cím elnyerésére országos pályázatot írt ki az Ökotárs Alapítvány.

A zöldszervezet szerdai közlése szerint magánszemélyek, baráti társaságok, családok, iskolai osztályok, civil szervezetek, önkormányzatok és vállalkozások is jelölhetik kedvenc fájukat az evfaja.okotars.hu internetes címen július 31-ig.

"Nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keressük, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál, vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban" - fogalmaznak a kiírásban.

A vetélkedőre jelölt fákból az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 12 döntőst választ, amelyek közül a közönség szavazással választhatja ki kedvencét. A nyertes fa egy speciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kap; az összeget a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére vagy - ha ilyen intézkedésekre nincs szükség - ugyanazon településen őshonos csemeték ültetésére lehet felhasználni.

Az európai Év fája versenyhez kapcsolódó vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül felhívja az emberek figyelmét a környezettudatosságra - olvasható a szervező Ökotárs Alapítvány közleményében.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2010. június 16. 20:42
    „És erre az adónkból, szélhámoskodik az alapítvány!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkentette negyedéves eredmény előrejelzését a Nokia

A Nokia csökkentette mobiltelefon üzletága második negyedévi eredmény előrejelzését, de éves… Tovább olvasom