Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Az econet.hu módosítja részvényei névértékét és cégnevét

Az econet.hu 100 forintról 1.000 forintra módosítja részvényeinek névértékét, és cégnevét is megváltoztatná - derül ki a társaság közgyűlési meghívójából, amelyet csütörtökön tett közzé a tőzsde honlapján.

A Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzett econet.hu február 28-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze, melynek napirendjén szerepel a cégnév módosítása. Az indoklás szerint a "vezérszónak" is célszerű volna kifejeznie az alapvetően média-fókuszú tevékenységet. A dokumentum ugyanakkor nem tartalmaz javaslatot az új névre.

A részvények névértékének változtatását az indokolja, hogy a jelenleg 100 forintos részvények kevésbé rugalmasan képesek az általános piaci tendenciák, például a BUX vagy a BUMIX index változásainak lekövetésére, mert a minimális 1 forintos árváltozás bármely irányban adott esetben a piaci átlagnál nagyobb, százalékos mértékű árelmozdulással jár.

A közgyűlésen az igazgatóság saját részvény vásárlására szóló felhatalmazását is megújítják, tekintettel arra, hogy a korábbi felhatalmazás lejárt.

Az econet.hu részvények csütörtök délután 90 forintot értek a tőzsdén, ugyanannyit, mint előző nap záráskor. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 131 forint, a legalacsonyabb 89 forint volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos bevételt értek el a nagy aukciósházak 2010-ben

Rekordot jelentő éves bevételt, 3,3 milliárd fontot (1043 milliárd forintot) ért el 2010-ben a… Tovább olvasom