Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Az AXA belép a román életbiztosítási piacra

Az AXA biztosítótársaság pénteken bejelentette a romániai Omniasig Life életbiztosító felvásárlását.
A tranzakció - amellyel az AXA megveti a lábát a román életbiztosítási piacon - összhangban áll a vállalatcsoport célkitűzésével, miszerint bővíti kelet- és közép-európai üzleti tevékenységét - áll az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben. A tranzakció lezárására, a szükséges hatósági jóváhagyások megszerzését követően, várhatóan 2010 első felében kerül sor.

A román piacon az Európai Unió többi országához képest viszonylag alacsony az életbiztosítási lefedettség: a 2008-ban mintegy 0,5 milliárd euró értékű piacon a díjbevételek GDP-hez viszonyított aránya 0,4 százalék volt. Így a román életbiztosítási piac nagy növekedési lehetőséget kínál. Az 1997-ben megalapított Omniasig Life életbiztosítási termékeket kínál ügyfeleinek.

A vállalat 2008-ban 12 millió euró díjbevételt ért mintegy 1.400 fős ügynökhálózatával. Az AXA-csoport IFRS szerinti árbevétele 48,4 milliárd euró volt a tavalyi első félévben (utolsó rendelkezésre álló adat), míg az IFRS szerinti adózott eredmény elérte a 2,1 milliárd eurót.

A 2009. június 30-i adatok szerint az AXA által kezelt vagyon állománya 967 milliárd eurót tett ki. Az AXA a kelet-közép-európai térségben öt államban van jelen: Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Románia biztosítási piacán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánnyugdíjkasszák: eddig 42,04 százalékos visszalépési arány

A visszalépésre jogosult 109.914 magán-nyugdíjpénztári tagból 46.212 - a jogosultak 42,04 százaléka… Tovább olvasom