Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Áprilistól jönnek a 3D-s televíziók

A Világgazdaság szerint április elején jelennek meg az első háromdimenziós (3D) tévékészülékek a magyarországi üzletekben, az áruk félmillió forintnál kezdődik majd, de egyes képernyőméretekért egy-két milliót is kérhetnek a kereskedők.

A tévégyártók nagy reményeket fűznek az idei focivébé által támasztott kereslethez, szakértők szerint ugyanakkor az idén és jövőre inkább csak az új technológiákért rajongókra számíthatnak. Később a verseny erősödése és az árak esése miatt szélesedhet a vevőkör.

Az amerikai piacon, ahol elsők között dobják piacra ezeket a készülékeket, az átlagár az idén meghaladja az 1.770 dollárt, ám öt év múlva alig megy majd 800 dollár fölé. Az elemzők egy része a háromdimenziós technológia hatását az iparág fejlődésére ahhoz hasonlítja, amit annak idején a fekete-fehér technológiáról a színesre való átmenet jelentett.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.


Piackutatók szerint az új típusú készülékekből az idén világszerte több mint négymillió darab találhat gazdára, 2015-ben pedig már akár 80 millió - írta a Világgazdaság.

3D-s tévéadás egyelőre nincs, így az első időben az erre a technológiára készült filmek és játékok nézhetők a készülékeken, ráadásul a mai technológia mellett csak speciális szemüveggel - jegyzi meg a lap, hozzátéve: vita van arról is, hogy ezekért a látóeszközökért kelljen-e külön fizetni.

Olvasóink írták

 • 10. zhall 2010. március 31. 04:57
  „Nem tudom milyen lesz,én életemben egyszer láttam a Pesti állatkertben 3d-s mozit,természetfilmet.az egy élmény volt!Nem tudom hogy a technika és technika közt mi a különbség,de az nagyon jó volt.Persze pénzem sose lesz rá...”
 • 9. BlueRush 2010. március 30. 21:15
  „Felgyorsultak az események. A nép felének nincs vékony képernyős, HD-s meg mit tudom én milyen TV-je de itt az újabb generáció. Amint említettétek, az adások csak egy töredékét közvetítik olyan minőségben, amire kitalálták ezeket a TV-ket.
  Ezeknek a 3D-s televízióknak semmi értelmét nem látom. Persze ez is, mint minden más, biztos kell valakinek, de nekünk biztos, hogy nem. Ráadásul én úgy vagyok vele, hogy nem is látom ezt a 3D-t. Tehát ahogy kijönnek az alakok síkból és hasonlók. Pedig nincs gond a látásommal, a szemorvosnál is minden fix, a pontokkal teli könyvből simán kiolvasom a számokat, ill. a lepkéket. :D”
 • 8. tricse 2010. március 30. 19:27
  „4. hozzászólás Huligan 2010.03.30. 12:56

  "aki háztartási eszküzt vesz hitelre, ráadásul szórakoztató eszközt, az épp ugyis elég hülye, megérdemli hogy ne tudja fizetni. idióták."

  hát bammeg ha egyszer nem volt egyben 70 rongyom a mosógépre akkor mi mást tehettem volna?”
 • 7. Spitfire 2010. március 30. 14:43
  „a 3D-s Tv csak parasztvakítás... az igazi, élvezhető 3D-hez még idő kell...”
 • 6. dralizs 2010. március 30. 14:37
  „Szerintem nagyon jó dolog lessz a 3D tech, csak a Tévét követi a számítógép és mint tudjuk azon van játék is, és a játék+3D már oly erős audióvizuális élményt fog nyújtani hogy abból kimászni tréé lessz.
  De nem menjünk előre, az igazi áttörés a holotévé lesz majd, amikoron is a szobába "bevarázsolják neked a terepet, és mint egy ottani szemlélő veszel részt a műsörban!:-)))
  De a lényeg hogy már elindultunk.Amúgy szerintem a 3D-től nem kell félni, mert a szemüveges megoldás nem lessz akkora siker mint, amit egy két éve a Japán expón mutatta be, ahol a 3D-s megjelenítést egy platforra építették, Szemüveg nélkül, és a térbe építi ki a képet.
  Nem tudom még hogy csinálják, de amint tökéletesítik, animált képek megjelenítésére, és az ár elég jó lessz, akkor az eslöpör mindent majd, s mókásnak fogjuk tartani a 2D-s (plaznától a képcsövesig) televiziók minden formáját!:-)))
  Szerintem”
 • 5. Berényiklaudia 2010. március 30. 14:07
  „"3D-s tévéadás egyelőre nincs, így az első időben az erre a technológiára készült filmek és játékok nézhetők a készülékeken"

  S azt a filmet vagy játékot mi játssza le? Mer a teszkós millenium dvd az biztos nem...”
 • 4. Huligan 2010. március 30. 12:56
  „aki háztartási eszküzt vesz hitelre, ráadásul szórakoztató eszközt, az épp ugyis elég hülye, megérdemli hogy ne tudja fizetni. idióták.”
 • 3. bn 2010. március 30. 12:34
  „majd ha nem csak a Baló györgy pólusait lehet nézni HD-ben, és nem kell külön előfizetni+havidíjjat tejelni a hd boxért, akkor lehet bevezetni a 3D. Addig mindenki nézi a Maunika 4:3-ban, és ratyi felbontásban a FULL-HD-s tévén. Mindenki dicsekszik, hogy milyen faja tévéje van, de kihasználni nem tudja...”
 • 2. szekek 2010. március 30. 10:42
  „Dicséretes, hogy hamarosan lehet kapni 3D-s tv a magyar üzletekben.örvendetes a fejlődés, de tartok attól, hogy ezt a készüléket majd olyanok is megvásárolják akik nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket.Akkor mi lesz?Visszaveszik a tv-t?Tapasztalhattuk, hogy milyen sokan vásárolnak pl. karácsonyi ajándékot hitelre, az utána következő hónapokban meg éhezés van, meg siránkozás.
  Persze mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit bír el a pénztárcája.”
 • 1. Lobbo71 2010. március 30. 10:39
  „Még a HD tévéket se lehet kihasználni, mert alig van HD adás, a 16:9-es méretarány is ritka. Először tán ebben kellene előrelépni.
  Persze biztos lesz pár hülye aki megveszi, aztán mutogatja a szomszédnak. Amikor meg megkérdezik, hogy mit néz rajta: hát ertéelt, mert nincs 3d-s adás :-D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépesített toronygarázst fejlesztett ki egy magyar cég

Nagy műszaki biztonságú, gyors kiszolgálású és a városképbe is beilleszthető gépesített toronygarázst fejlesztett ki egy magyar műszaki cég. Tovább olvasom