Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Altatólövedék segítségével tették ártalmatlanná a szökött gorillát Londonban

Kiszökött elkerített területéről a londoni állatkert egyik gorillája csütörtök délután, az állatot néhány órával később altatólövedékkel ártalmatlanná tették és befogták - közölte a londoni rendőrség.
 A brit főváros központjában, a Regents parknál elterülő állatkert illetékesei a londoni rendőrség segítségét kérték a főemlős kézre kerítésére.

Egy szemtanú a BBC rádiónak elmondta, hogy épp kávéztak az állatkert kávézójában, amikor a dolgozók közölték, hogy bezárják őket, és nem távozhatnak, mert egy gorilla megszökött otthonából. Percekkel később fegyveres rendőrök érkeztek, majd nem sokkal később engedélyezték a látogatóknak a távozást. Senkinek nem sérült meg az esetben.

Az nem derült ki a híradásokból, hogy az állatkert területén találták-e meg a gorillát, vagy kiszökött az intézményből a környékbeli forgalmas, sűrűn lakott utcákra. Az állatkert honlapja szerint az intézményben hét gorilla él.

Májusban óriási felháborodást váltott ki, hogy a cincinnati állatkertben lelőttek egy ezüsthátú gorillát, mert egy négyéves kisfiú beesett a kifutója körüli vizesárokba. Az állatgondozók akkor döntöttek a gorilla lelövéséről, amikor az kivette a vizesárokból a kisfiút és néhány percig vonszolta. Az intézmény elismerte, hogy a 17 éves gorilla ugyan nem jelentett fenyegetést a gyermekre, de mert izgatott állapotban volt, elpusztítása mellett döntöttek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hipermnéziás és egy amnéziás emberről szól a Memo című tévéjáték

Egy hipermnéziás és egy amnéziás emberről szól a Memo című tévéjáték
A film író-rendezője a drámaíróként ismert Tasnádi István, a bemutató a Dunán lesz október 15-én. Tovább olvasom