Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

A viccelődés komoly dolog

Badár Sándor humorista megdolgozik a sikerért. Sebestyén Balázs műsorvezető szerint sem egyszerű dolog mindennap négy órán keresztül viccesnek, jó fejnek lenni. A humorban nem ismernek tréfát.


Folyik a cipőfűződ – ezt a tréfát mindenki hallotta vagy ˝ellőtte˝ legalább egyszer iskolás korában április 1-jén. Ezen a napon szokás megtréfálni egymást. Persze ehhez humor is kell és jó érzék, hogy ne lépjük át a határokat és ne bántsuk meg a másikat otromba tréfával. A humoristák azonban nem feltétlenül erre a napra tartogatják humorpatronjaikat.

– Én is szoktam viccet mesélni, meg szeretem azt is, ha a barátaim mesélnek nekem. Ha még nem ismertem a viccet, azonnal továbbröpül – mondta Badár Sándor humorista. Az áprilisi tréfa nem szokása, másféleképpen éli meg a humort. Amiben, bár könnyű műfajnak tűnik, a siker nem hullik senkinek csak úgy az ölébe.

Az áprilisi tréfa nem szokása Badár Sándornak, másféleképpen éli meg a humort. Fotó: Karnok Csaba
Az áprilisi tréfa nem szokása Badár Sándornak, másféleképpen éli meg a humort. Fotó: Karnok Csaba

– Soha nincs garancia arra, hogy egy fellépés fergeteges lesz. A siker munkás dolog. A humorista meg a közönség egymásért vannak, de nem biztos, hogy utóbbi elkapja a fonalat. Minden humorista életében eljön a bukás, előbb vagy utóbb beáll a kínos csend a nézőtéren. Nekem is voltak ilyen pillanataim, de megpróbáltam megoldani. Van egy belső igényem arra, hogy győztesen jöjjek le a színpadról, de erre nincs klisé – ezt mindig ott és akkor kell megoldani.

Sebestyén Balázs, a Class FM reggeli műsorvezetője vallja: nem egyszerű dolog mindennap négy órán keresztül viccesnek, jó fejnek lenni.

– A humort szeretem is, értem is. A reggeli műsorban nagyon fontos szerepe van, hiszen reggel az emberek szórakozni akarnak, mosolyogni és nevetni. Emellett szerintem fontos túlélési eszköze az embernek, hogy tudjon magán és az adott élethelyzeten nevetni – mondta a műsorvezető, aki korábban a Kész átverés show-ban számos ismert embert tréfált meg. A műsorkészítők mindig törekedtek arra, hogy akit megvicceltek, azt ne alázzák meg, ne hozzák kínos helyzetbe.

Lehet-e nevettetni, szórakoztatni a hallgatókat, ha az ember rossz passzban van? Sebestyén Balázs szerint erről szól a profizmus. Fotó: Korsós Viktor
Lehet-e nevettetni, szórakoztatni a hallgatókat, ha az ember rossz passzban van? Sebestyén Balázs szerint erről szól a profizmus. Fotó: Korsós Viktor

És lehet-e nevettetni, szórakoztatni a hallgatókat, ha az ember rossz passzban van? A műsorvezető szerint erről szól a profizmus.

– Ez a szakmai hitvallás. Amikor az ember beül a stúdióba, tudomásul veszi, hogy a hallgatók nem szomorkodni akarnak. A magánélet nem tartozik a hallgatóra, ezeket a dolgokat félre kell tenni. Tizenhárom év alatt már ki tudok úgy kapcsolni, hogy átbillentsem saját magam.

Tőle egyébként távol áll az, hogy becsöngessen egy házba és elfusson. Azt sem tudja elképzelni magáról, hogy elváltoztatott hangon felhív valakit és a végén leleplezi magát. Ettől ő is szenvedne, és nem is tudna nevetni rajta, ha vele tennék meg.


Svájci spagettitermés

A BBC tekintélyes, Panorama című hírműsorában 1957-ben bejelentették, hogy a gyenge tél és a rettegett spagettizsizsik kiirtásának köszönhetően a helyi parasztok legnagyobb örömére nagyon jó volt a svájci spagettitermés. Azt is bemutatták, amint a svájci parasztok a fákról húzzák le a hatalmas spagettiszálakat. Később nézők tömege érdeklődött arról, hogyan kell spagettifát ültetni. A kérdésekre a BBC diplomatikusan csak annyit válaszolt: ˝tegyünk egy szál spagettit paradicsomszószba, és reméljük a legjobbakat˝.Nejlonharisnyás tévé

1962-ben az egyetlen svéd televíziós csatorna fekete-fehérben sugározta műsorait. A csatorna technikai szakértője a hírműsorban jelentette be: egy új technológiának köszönhetően mostantól minden néző a fekete-fehér tévékészülékén is színesben nézheti a csatornát – ha ráhúz a készülékre egy nejlonharisnyát. A híradás után több százezer ember próbálta ki az új módszert.

Olvasóink írták

 • 6. Sophia 2010. április 06. 15:11
  „"Azt sem tudja elképzelni magáról, hogy elváltoztatott hangon felhív valakit és a végén leleplezi magát. Ettől ő is szenvedne, és nem is tudna nevetni rajta, ha vele tennék meg. "
  Most nem ezért vagy azért de az egyik reggelen éppen ő(Balázs)találta ki,hogy Jani hívja fel a nagymamáját(Balázsét)és egy régi osztálytárs nevében szedjen ki a nagyiból egy kis pénzt.
  Na,ja,nem ő telefonált de felbujtó volt.
  Persze jó buli volt...de akkor ne állítson valótlant!”
 • 5. maradando 2010. április 02. 21:45
  „4.macskaszem
  A humoristák zöme kölcsön poénokból él .Vagy leporolja a régen elsűtött vicceket. Ritka az olyan karakterű pihent elme aki mindennek a vicces oldalát nézi. Hofi,Nagy-Bandó-András,Markos család,Boncz Géza.
  Jól csinálni pedig nehéz kenyérkereset. Aki nem hiszi csinálja utánuk .”
 • 4. macskaszem 2010. április 01. 14:20
  „Az a legrosszabb amikor valaki erőlteti a viccelődést.
  Főleg a humoristáknak van olyan kényszerképzetük hogy mindig poénkodni akarnak ha kamerát látnak. Pedig lehet hogy kíváncsiak lennénk rájuk milyenek valójában mint emberek a hétköznapokon.”
 • 3. bn 2010. április 01. 14:16
  „"nem egyszerű dolog mindennap négy órán keresztül viccesnek, jó fejnek lenni."
  nem is mindig sikerül nekik... :D”
 • 2. Primax 2010. április 01. 14:03
  „" Sebestyén Balázs műsorvezető szerint sem egyszerű dolog mindennap négy órán keresztül viccesnek, jó fejnek lenni."
  Szerény...”
 • 1. Mankapunka 2010. április 01. 13:57
  „Inkább legyen újra Balázs-show.

  Na,azon néha sokat lehetett röhögni. Cool-on néha jó visszanézni,mekkora vadállatok vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strucctojásokkal készül a húsvétra

Zoufal Béla immár másfél évtizede tenyészt struccokat és gyűjti kedvenc madarainak faragott, illetve festett tojásait. Tovább olvasom