Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A UPS megerősödve kerül ki a gazdasági válságból

A UPS nemzetközi csomagszállító vállalat megerősödve kerül ki a gazdasági válságból, növelni tudta tavalyi, illetve idei első negyedévi eredményét.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: 2009 a cég egyik legjobb évének számít, és az idei első negyedév mutatói is biztatóak.

A UPS globális adatai szerint tavaly 4 milliárd dollár korrigált üzemi nyereséget értek el.

Idén az első negyedévben a korrigált üzemi nyereség 1,2 milliárd dollárt tett ki szemben a 2009. első negyedévi 899 millió dollárral.

Kérdésre válaszolva elmondta: globális vállalatként országra bontott adatokat nem közölnek, de annyit megjegyzett: a magyarországi érdekeltségük jelentősen hozzájárult a cég eredményeihez.

Az idei első negyedévben a globális konszolidált bevétel 11,7 milliárd dollár volt, tavaly az első negyedévben 10,9 milliárd dollárt tett ki.

Nando Cesarone elmondta: cégük a válság kezelése során áttekintette a több mint száz éves múltjuk során előfordult krízisekre alkalmazott megoldásokat, így a mostani esetben a költségek csökkentésére, a szolgáltatás minőségének megőrzésére összpontosítottak, illetve folytatták a stratégiai beruházásaikat.

Példaként említette, hogy 1,4 milliárd dollárral csökkentették a cég költségeit a válság miatt, ennek részeként befagyasztották a menedzsmenti fizetéseket, illetve optimalizálták a szervezetüket, tevékenységüket.

A stratégiai fejlesztések között említette az ügyvezető igazgató, hogy Kínában, az egyik repülőtéren üzembe helyeztek egy új elosztó központot, Hollandiában egészségügyi logisztikai központot létre.

Poczok Péter, a UPS osztrák és magyar társaságainak kereskedelmi igazgatója elmondta: tavaly Magyarországon sikeresen bevezették a belföldi expressz csomagszállítást, ügyfeleik száma egyre bővül.

Poczok Péter hangsúlyozta, hogy a globális kereskedelemben fellendülést tapasztalnak, és szeretnék, ha a magyar vállalatok a logisztikai láncolatukban a UPS cégre is építenének.

A kereskedelmi igazgató piacuk további bővülésének lehetőségét látja az internet-kereskedelem elterjedésében, illetve az egészségügyi logisztikai szolgáltatások térnyerésében.

A UPS az izlandi vulkánkitörés miatt elrendelt legutóbbi légi forgalom korlátozás ellenére jelentősebb fennakadás nélkül megoldotta a nemzetközi csomagszállítást. Európában a légi szállítást az egyébként is meglévő közúti hálózatra terelték - mondta Poczok Péter.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő novemberben lesz a negyedik Alkonyat-film premierje

A Hajnalhasadás című negyedik Alkonyat-film premierje 2011. november 18-án lesz Amerikában -… Tovább olvasom