Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

A tűzoltók védőszentjére emlékeznek országszerte

Látványos járműfelvonulásokkal, családi rendezvényekkel és elismerések átadásával emlékeznek az elkövetkezendő napokban Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére.

Az ünnepségsorozat központi rendezvényét vasárnap Pásztón tartják a kormány és a tűzoltó szakszervezetet, parancsnokságok vezetőivel. A Nógrád megyei városban a tűzoltóságot is felügyelő önkormányzati miniszter elismeréseket ad át a szolgálatteljesítés során kiemelkedőt nyújtó tűzoltóknak. Vasárnap Szentendrén is tűzoltónapot tartanak, ahol a családi rendezvények mellett a lánglovagok tánctudásukat és ügyességüket is összemérik egymással, illetve civilekkel.

Hétfőn a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon (FTP) tartanak ünnepi állománygyűlést, majd a régióparancsnokok a szakszervezeti vezetőkkel közösen megkoszorúzzák az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia Templom előtt álló Szent Flórián-szobrot. A hagyományos fővárosi tűzoltó majálist jövő vasárnap tartják a Városligetben. Dobson Tibor, az FTP főosztályvezetője az MTI-nek elmondta: május 4-én kedden, a tűzoltóknak "munkaszüneti napjuk" lesz, az ünnepnapon szünetel az ügyfélfogadás az ország valamennyi tűzoltóságán, így csak a készenléti szolgálat látja el feladatát.

A magyar tűzoltóságok tagjai 1834. május 4-től kezdve minden évben megemlékeznek Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről, aki a hagyomány szerint őrzi őket a bajban. A magyar tűzoltóhagyományok megőrzése, a tűzoltóság társadalmi megbecsülése, a tűzoltók méltó elismerése érdekében 1991-től újra május 4-e az országos tűzoltónap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A héten ismét emelkedni tudott a BUX

Ismét emelkedő hetet zárt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), miután az egy héttel ezelőtti esés után,… Tovább olvasom