Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

A ritmus a legősibb dallam - Strokes volt a vendég

A Srokes nevében Stöckert Ádám válaszolt az együtteshez érkezett kérdésekre. Az együttes többi tagja ilyenkor dolgozik, vagy elfoglalt.

Az, hogy ütősök, egyértelműen magába foglalja, hogy nem feltétlen dallamot adnak elő. Egy hosszabb fellépésben pontosan az a jó, ha variálódnak a különböző produkciók, nem hiszem, hogy a csövekkel hosszan le lehet kötni a közönséget. A változatosság pont jó. Ne ahhoz mérjük a tudásukat, hogy mit mondott egy bulvár zsűri. Az elkövetkezendő hetek, hónapok igazolni fogják, hogy az ismertséggel jól sáfárkodva mekkora sikert fognak elérni. Ebben biztos vagyok. Addig is, meséljenek ők, merre tovább, mik a tervek? - Rainbow

– Igen, a ritmus a legősibb dallam. Láthatóan nem vagyunk igazán arcai a bulvár médiának. És ez így jó. Az év végégi elsősorban a Csillag Születikkel kapcsolatos kötelezettségeinknek teszünk eleget, de közben tervezzük jövőnket.

Mi volt a tervetek a Csillag Születikkel? Túl azon, hogy mindenki nyerni szeretne, számotokra az országos ismertség elérése mennyire volt fontos? - Szakáll
– Legfontosabb volt számunkra a játék „hogy kipróbálhassuk magunkat", ezután az ismertség. A pénz- és tárgynyeremény nem igazán érdekelt bennünket.

Mennyit készültök egy-egy produkció előtt? Hogyan találjátok ki, hogy mit és hogyan adjatok elő? - F. Rózsa
– A közös ötletelés nagyon fontos, majd ezek összegyúrása – forgatókönyv írása gyakran kottaképpel – előzi meg a próbákat. Akik régóta ismernek minket, azok láthatják, hogy előadásról-előadásra gyakran változtatunk egy-egy műsorszámon.

Honnan jött az ötlet, hogy ilyen zenét játsszatok? - Mama
– Zeneiskolai kamaracsoportként kezdtük a rendelkezésre álló hangszerekkel, amelyeken javarészt átiratokat játszottunk. Az évek során szerettünk volna kilépni ebből, és már az instrumentumokkal is a humort kicsit jobban előtérbe helyezni. Ehhez jöttek még különböző koncert élmények, amelyeken mint hallgatók vettünk részt.

Az, hogy szerepeltetek a tv-ben, mennyire gyorsan volt érezhető a mindennapi életben? „Celebek" lettetek a nép szemében, vagy ezt annyira nem veszitek észre? Megnőtt a felkérések száma az első szereplésetek óta? - bn

– Ez tagadhatatlan. Igyekszünk természetesek maradni, mindenféle sztárallűr nélkül. S mivel nem egyszemélyes zenekar vagyunk, kicsit könnyebb a „celebséggel" együtt élni. Igen, nagyon sok megkeresés történt az elmúlt hetekben, amely bizonyosan a tv szereplésnek köszönhető.

Sopronban ismert együttes vagytok, hiszen sok városi rendezvényen felléptek. Más helyre is eljuttok? - Anya

– Örömmel mondhatom, hogy sok helyen felléptünk már kis országunkban és külföldön. Egy nagy álmunk, hogy műsorunkkal a Tiszát is átléphessük.

Hogy éreztétek magatokat a Csillag Születik-ben? Minden egyes adásra külön készültetek, vagy már előzőleg összeállt, hogy mit fogtok előadni? - Hm
– Nagyon jól éreztük magunkat, mind a stáb, mind az egyéb körülményeket figyelembe véve. A középdöntős produkcióinknál a korábbiakban már előadott számokból szemezgettünk. Bizonyára ez sokaknak feltűnhetett (hordó, kuka, asztal, vödör), de ezek először ilyen formában a tv-ben voltak láthatók. Több napon, és órán át készültünk a szombat esti három percért, amelyet a hét közepén már látni kellett a műsor szerkesztőinek, már csak a kameraállások, műsorsorrend előkészítése miatt is.

Mennyiben változott meg az életetek a műsorok után? Megállítanak az utcán például? - Valaki Sopronból
– Igen, elmondhatom, megváltozott, sokan gratulálnak mindannyiunknak akár ismeretlenek is. (A főként a bátrak – nevet). Mindenképpen nagyobb felelősséget érzünk Sopron iránt, és amíg közönség szeretete feltölt minket addig biztosan folytatjuk. Ugyanazok vagyunk viszont, akik voltunk eddig is.

Csak így tovább! Élvezet és öröm titeket hallgatni, mert az ember nem gondolná, hogy meg lehet szólaltatni egy kukát, vagy egy műanyag csövet. Lehet még újat kitalálni? - Rajongó
– Köszönjük szépen! Gyakran az utcán hever az ötlet, csak fel kell csipegetni a morzsákat, vagy szikraként pattan ki a gondolat a Strokes fejéből. Terveink vannak, szeretnénk egy egész estés produkciót színpadra állítani.

A Storkesszal az volt a baj, hogy amint felhagytak az ismert dallamokkal, nagyon ellaposodtak és unalmasodtak. Egész a döntőig menetelhettek volna ha folytatják, amit az első két adásnál láthattunk, hallhattunk tőluk. Nem értették meg, hogy kellenek az ismert dallamok... Sajnos. Sajnos nem értették meg, anélkül gyenge volt a produkció. - IDontLikeNukers
– Semmiképp nem akartunk a színes csövekkel újra visszajönni, és újabb öt ismert dallamot, slágert, jazz-standardet, filmzenét előadni. Ezért választottunk más eszközöket, és ezeken különféle ritmusokat, poénokat belecsempészni, amelyekkel igyekeztünk a Strokes igazi arcát megmutatni a kedves nézőknek. Lehet, hogy ez nem mindenkinek jött át a tv képernyőjén keresztül.

Stöckert Ádám - Fotó: Magasi Dávid
Stöckert Ádám - Fotó: Magasi Dávid


Strokes-os fiúk jól csinálták, hogy több oldalukat mutatták meg, tulajdonképpen csináltak egy élő műsoros portfoliót. Ők  nem abból profitálnak, hogy megnyerik a Csillag Születik-et, hanem hogy ismertek lettek. - Zoli
– Pontosan! Mi már azzal, hogy képernyőre kerültünk, megnyertük. A célunk, a középdöntőbe jutás volt. (A legjobb 12.) Nemcsak Sopronban, dudálták le az autót, illetve ismernek fel minket, hanem ahol azóta megfordultunk. Persze főleg, ha öten együtt vagyunk, úgy ismerhető fel az „arcunk". Folytatjuk.

Mivel foglalkoztok, amikor nem zenéltek? Vagy ez a főállásotok? - Mária
– Név szerint: Pogátsa Bálint: a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója, Vida Mihály: az ELTE-n zeneterapeuta hallgató, Schneider Szilveszter: zenél több budapesti színházban, Horváth Ákos: műszaki mérnök, Stöckert Ádám: zenetanár, a soproni zeneiskolában. Mindannyian zenével foglalkozunk, több zenekarban is játszunk. A Strokes egy életforma számunkra, immáron tizenhárom éve.


Korábban - Búcsúzott a Csillag születik harmadik középdöntőjében Brasch Bence

Először megyénket képviselő Brasch Bence lépett a színpadra, és a Hooligans egyik slágerét énekelte. Oroszlán Szonja már dicsérte Bence mozgását, és Szirtes Tamással egyetértettek abban, Bence sokat fejlődött a mozgás terén. Hernádi Judit is inkább az óvári fiatal mozgásával volt elfoglalva. Fáy Mikós pedig ismét húzta a száját, és ő az éneklés terén is alulértékelte Bencét. A zsűri végül 29 pontot adott a produkcióért.

Másodiként a Kutyakölykök következtek. Színes, mozgalmas táncukkal remek hangulatot teremtettek. A zsűri bravúrosnak nevezte az előadást, és Fáy Miklós is ,,klasszra" értékelte a produkciót, mely összesen kiemelkedő 36 pontot ért.

A Kutyakölyköket Tabáni István váltotta a színpadon. István, egy Máté Péter által ismertté vált dalt énekelt. A zsűri ismét dicsérte a művész énektehetségét, majd 35 ponttal díjazta a produkciót.

 A kisalfold.hu online beszélgetést szervez a Csillag születik középdöntőjéig menetelő soproni ütős együttessel, a Strokesszal hétfőn délelőtt 10-11 óra között. Kérdezzen Ön is!

 

 

 

 

20 óra 55 perc -  A szünet után Horváth Tamás következett a tehetségkutató műsorban. Egy Michael Jackson számmal készült ma estére, mely a zsűrinek is tetszett. Tamás most gitárja nélkül lépett fel, de így magas pontszámot ért el. Produkciójára 32 pontot kapott.

Veres Robi MC DC következett a színpadon, aki mikulás puttonyából osztatta ki az ajándékait, és osztotta ki a közönséget. A zsűri véleménye hétről-hétre elismerő Robi felé, mai produkcióját 34 ponttal díjazták.

A mikulás után a Bad Boyz mutatta be mai produkcióját. Frissek voltak, humorosak, egyéniek, előadásukra 36 pontot kaptak a zsűritől.

21 óra 21 perc - A Bad Boyz után Csikó Szabolcs lépett a színpadra. A fiatal táncos fiú hamar megnyerte a közönséget, és a zsűrit is. Két zsűritag is 10-es pontszámot adott a produkcióra, és összesen 37 ponttal gazdagodott, mellyel a zsűri pontszámai alapján az első helyre lépett.

Ma este utolsóként Vásáry André lépett a közönség elé. A zsűri szerint nem volt élete legjobb szólója, de azért ismét megmutatta: magas hangokban ő az első. Pontszáma: 33.

21 óra 54 perc - A ma este továbbjutói: Veres Robi MC DC, Tabáni István, Csikó Szabolcs, Kutyakölykök, Bad Boyz, Vásáry André.

Ma tehát ismételten 2 produkciótól búcsúztunk a Csillag Születik tehetségkutató műsorában, jövő héten nem lesz a képernyőn, Horváth Tamás és Brasch Bence sem. Így a jövő héttől, már nincs megyénket képviselő produkció.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. suellen 2009. december 07. 16:26
  „Tele van a cikk vesszőhibával, .<moderálva>. Inkább a cikkben kéne kijavítani a hibákat.”
 • 25. musicalrajongó 2009. december 07. 12:50
  „Bence megkapta a magáét a színfalak mögött is a zsűritől, Szirtes Tamás Úr, Hernádi Judit és Oroszlán Szonja is bíztatta és dícsérte.
  Szirtes Tamás nagy lehetőséget és tehetséget lát Bencében, természetesen még sokat kell tanulnia.
  Tehát Bence is győzött!
  Hajrá Strokes, hajrá Bence!!!”
 • 24. erili 2009. december 07. 12:44
  „A Strokes együttesnek csak gratulálni tudok. Sajnos, nem mindenki tudja megfelelően értékelni az ütősöket, pedig ők adják a ritmust.Nekem tetszettek, mindig újat mutattak.
  Brasch Bence helyes, jó a hangja. Ma reggel beszélgettek vele és egyáltalán nem szidta őt a zsűri egyetlen tagja sem. Szirtes tanár úr biztatta, hogy folytassa és tanuljon.
  Vásáry Andret nem juttattam volna tovább. Azt is megkérdőjelezem, hogy aki már külföldön is szerepelt és hanghordozóját is kiadták már, az szerepelhet-e egy ilyen tehetségkutatón?
  Csikó Szabolcs nem fog az árpika sorsára jutni, okosabbak a szülei. Aki kételkedik a tehetségében, próbálja utána csinálni.
  Nekem a Bad Boys nem igazán tetszett.
  Végül, de nem utolsó sorban, ne felejtsük el, van egy soproni - igaz a háttérben -, a neve Varga János. A Kutyakölyköknek ő tanította be koreográfiát. Most ingajáratban van, hogy a szombati újabb megmérettetésre is felkészítse a fiúkat. Szorítsunk nekik!”
 • 23. bn 2009. december 07. 10:50
  „Az, hogy szerepeltetek a tv-ben, mennyire gyorsan volt érezhető a mindennapi életben? "Celebek" lettetek a nép szemében, vagy ezt annyira nem veszitek észre? Megnőtt a felkérések száma az első szereplésetek óta?”
 • 22. Rainbow 2009. december 07. 10:36
  „Most olvastam egy másik honalpon, hogy Bence a színfalak mögött is megkapta a magáét a zsűritől. Nektek is volt lehetőségetek velük beszélgetni az adások után?”
 • 21. bn 2009. december 07. 10:32
  „HA MÁR LENYÚLJÁTOK A SZÖVEGEMET, AKKOR LEGALÁBB A NICKNEVEMET IS ÍRJÁTOK PONTOSAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 20. viperetta335 2009. december 07. 09:37
  „Minden tehetségkutatóba kell kiskorú,meg ilyen scoobidoofejű kisgyerek,mint Bencike,akire ráizgulnak a hetedikesek...Mint Fekete Dávid,jaj.”
 • 19. Rainbow 2009. december 07. 09:31
  „13. Az, hogy nem dallamot játszanak, nem ellaposodás. Próbálj meg te ilyen produkciókat előadni és rájössz, mennyi munka van mögöttük. Az, hogy ütősök, egyértelműen magába foglalja, hogy nem feltétlen dallamot adnak elő. Egy hosszabb fellépésben pontosan az a jó, ha variálódnak a különböző produkciók, nem hiszem, hogy a csövekkel hosszan le lehet kötni a közönséget. A változatosság pont jó.

  Ne ahhoz mérjük a tudásukat, hogy mit mondott egy bulvárzsűri.
  Az elkövetkezendő hetek, hónapok igazolni fogják, hogy az ismertséggel jól sáfárkodva mekkora sikert fognak elérni. Ebben biztos vagyok.Addigis, meséljenek ők, merre tovább, mik a tervek?”
 • 18. bn 2009. december 07. 08:58
  „Szerintem igazuk volt a Strokes-os fiúknak, hogy nem ismert zenékkel folytatták. Ezt a "versenyt" egy énekes fogja megnyerni, mivel ő az, aki a későbbiekben profitot termelhet, pl cd-t ad ki. Szerény véleményem szerint az Andrét nem lett volna szabad engedni, hogy induljon, hiszen ő profi énekes (nem tudom pontosan melyik operaház alkalmazottja). Szóval a Strokes-os fiúk jól csinálták, hogy több oldalukat mutatták meg, tulajdonképpen csináltak egy elő műsoros portfóliót. Ők nem abból profitálnak, hogy megnyerik a Csillag születiket, hanem hogy ismertek lettek, és hogy majd hívják őket mindenféle megnyítókra, estekre, rajszülinapokra, stb. :D

  Gratulálok a Strokes-os srácoknak jó sok fellépést, még ha ez azt is okozza, hogy Ási nem tud itt lenni a győri botrányokozáson ;)”
 • 17. musicalrajongó 2009. december 07. 08:33
  „Nem tudom honnan veszed, hogy "Bencike" elbízta magát, gondolog az újságírók mindig azt lírják le, amit mond? Ugyan! Bence - mert ez a becsületes neve - nem bízta el magát, és a gimnáziumi tanulmányait sem hanyagolja egyébként. Amúgy imádjuk!”
 • 16. Diner 2009. december 06. 19:41
  „Bencike nagyon tehetséges vagy, de szombaton este már nagyon elbíztad magad, "majd a közönség úgyis beszavaz", hát nem így lett, tényleg nagy arcod volt már szombaton este. Így legalább már nem kell hanyagolni a gimnáziumi tanulmányokat. Amúgy imádunk.”
 • 15. suellen 2009. december 06. 19:25
  „Mi az, hogy alulértékelték??? 5 pont is bőven sok lett volna .... Már régen ki kellett volna esnie. A selejtezőben is estek ki sokkal jobbak. <moderálva>”
 • 14. viperetta335 2009. december 06. 18:13
  „Azért az túlzás,hogy az egész megye szorított...Egyébként is,majd lesz belőle valami,bár szerintem jobban tenné,ha tanulna és nem a dalművészetből akarna majd megélni...
  Ez a Csillag születik minden évben totál megosztja az embereket...Gyökértelen fákat nevelümk vele.Ha pl.Csikó Szabi nyer,mi lesz?Családja kicsit kilábal a szegénységből,elért egy első helyet,mindenki örül,és mi lesz?Néptánc önálló esteket fog adni hakniban,vagy mi?
  Aki még nem mutatott fel semmit,az innen igazán nem tud elindulni.ráadásul a közönség bugyuta,hiszen elég volt anno Árpikának kicsit könnyeznie,mindenki rá szavazott...”
 • 13. IDontLikeNukers 2009. december 06. 11:35
  „A Storkes-szal az volt a baj, hogy amint felhagytak az ismert dallamokkal, nagyon ellaposodtak es unalmasodtak. Egesz a dontoig menetelhettek volna ha folytatjak amit az elso ket adasnal lathattunk, hallhattunk toluk. Nem ertettek meg hogy kellenek az ismert dallamok... Sajnos. Sajnos nem ertettek meg, anelkul gyenge volt a produkcio.

  PLOT - NOTES - GREATS”
 • 12. KicsiCsíra 2009. december 06. 11:26
  „Én sem vagyok egy Bad Boys rajongó, de el kell ismerni, hogy minden mozdulatuk ki van dolgozva, és mire egy ilyen produkció összeáll, az nem kis munka, idő, fáradtság, akarat és energia. Ez pedig elismerésre méltó.
  A Strokes csapat zenéjét sem lehetett kis feladat összehozni, ez is dícséretes véleményem szerint.
  André hangja pedig egyedülálló, ezért is van ott, ahol. Így legalább a népszerűséget szerez, ha már eddig sem a lemezeivel, sem a fellépéseivel nem tudta ezt elérni.
  Bence pedig tényleg tinibálvány lehetett volna, vagy lesz is, de azért azt el kell mégis mondani, hogy ebben van a varázsa és nem a kifejezetten kiválló és mások mellől kimagasló hangi tehetségében.”
 • 11. Truder 2009. december 06. 10:57
  „Voltak jobbak nála, én mondjuk ettől függetlenül nem őt ejtettem volna ki. Ízlés dolga, nekem az utcai táncos banda nem jön be, sem a kutyakölykök..”
 • 10. GD 2009. december 06. 09:28
  „Szerintem a dalválasztás nem volt szerencsés. Próbált egy rockosabb fazont felvenni,de a a kisfiús,tinibálvány,"cuki" karakterből nem tudott kilépni. szép teljesítmény,hogy idáig eljutott,de most már ez a mezőny jobb volt nála.”
 • 9. Tommm 2009. december 06. 08:14
  „8. hozzászólás adalfold 2009.12.06. 03:06

  Egyetértek :)”
 • 8. adalfold 2009. december 06. 03:06
  „hála a jóégnek.

  már csak a heréltnek meg a cigóknak kellene repülniük.”
 • 7. Csikai 2009. december 05. 23:47
  „Mondjuk legyünk őszinték, ebből a mezőnyből távoznia kellett. A hangja nem volt ide való, Andréval egy lapon nem lehet említeni Bencét. Gratulálok, hogy eddig eljutott, de ideje volt, hogy kiessen.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asszony hosszú karddal

A lovag vív meg hölgyéért a romantikus filmek klasszikus receptje szerint, ám a magyar Mrs. Lancelot… Tovább olvasom