Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

A rádiós legenda már nem készül az olimpiára

Több mint fél évszázada sportriporterkedik Novotny Zoltán. Rió volt a 13., egyben az utolsó olimpiája. Ha befejezi a rádiózást, első dolga lesz kipihenni az elmúlt ötvennégy évet.
A reformáció közelgő 500. évfordulójára rendezett Fasori Evangélikus Gimnázium–Erős Vár FC (1-7) focimérkőzés kommentátoraként tűnt fel a Városligetben a Táncsics Mihály-díjas sportriporter, Novotny Zoltán - írja a borsonline.hu.

– Örömmel vállaltam a feladatot, nagyra értékelem, ha a fiatalok büszkék a vallási nézetükre – mondta Novotny, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke, aki nem mellesleg ötvennegyedik éve húzza az igát a Magyar Rádiónál. Volt a Petőfi Rádió főszerkesztője is, de most levezetésként újra „csak" riporterként dolgozik a Kossuth Rádiónál. A fél évszázad alatt nem volt olyan sportág, amit ne közvetített volna. Négy labdarúgó-világbajnokság mellett az 1968-as mexikói olimpia óta minden ötkarikás játékot a helyszínről tudósított.

– Már Rióba sem akartam menni, de rávettek – mesélte mosolyogva a 76 éves szakember. – Addig csinálom, amíg látok, hallok és tudok beszélni, de a következő olimpiát szinte már biztosan kihagyom, tizenhárom éppen elég volt – jelentette ki Novotny, aki legszívesebben súlyemelést és birkózást közvetített. A napi több órás rádiózás mellett ma már tucatnyi bizottság tagja, és a Magyar Sportújságíró Szövetség tiszteletbeli elnöke is. Kevés szabad­idejét viszont a feleségével tölti. És, hogy mihez kezd majd „nyugdíjas éveiben", ha a legendás pályafutásának a végére ér?

– Első dolgom lesz kipihenni ezt a több mint ötven évet – vágta rá nevetve.
 
Borsonline.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gabo anyja szégyenkezik a Pumpedék miatt

Gabo anyja szégyenkezik a Pumpedék miatt
Elkerekedett a szeme Pumped Gabo édesanyjának, amikor visszanézte az első adásokat. Tovább olvasom