Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

A pápa elítélte a világban zajló konfliktusokat, civilek és katonák halálát

A római katolikus egyházfő elítélte a világban zajló konfliktusokat, amelyek civilek és katonák halálát okozzák, s úgy vélekedett, hogy nem lehet hozzászokni e "mélységesen elítélendő" tényekhez
. XVI. Benedek pápa vasárnap a hagyományos úrangyala imádság alkalmával beszélt erről nyári rezidenciáján, a Rómától délre fekvő Castel Gandolfóban. "A világban létező számos konfliktus miatt csaknem naponta kapunk tragikus híreket katonai és civil áldozatokról" - mondta.

"A legújabb súlyos merénylet, amely a napokban olasz katonák ellen irányult Afganisztánban, mélységesen elszomorított" - tette hozzá, arra a csütörtöki kabuli öngyilkos robbantásra utalva, amelyben tíz afgán civil és hat olasz katona meghalt, négy olasz katona pedig megsebesült. "Imámban eggyé válok a családok szenvedéseivel, ugyanakkor gondolok a többi nemzetközi kontingensre is, amelyeknek áldozataik voltak az utóbbi időben, miközben azon munkálkodtak, hogy elősegítsék a békét és az intézmények fejlődését" Afganisztánban - folytatta a pápa.

Ismételten szorgalmazta "a népek közötti szolidaritás erősítését, hogy harcolhassunk az erőszak és a halál logikája ellen, az igazságosság és a megbékélés érdekében".

Olvasóink írták

  • 1. AstarothZ 2009. szeptember 21. 11:09
    „,,A pápa elítélte a világban zajló konfliktusokat..."
    Hehehe, milyen érdekes. Volt idő a történelemben amikor a pápa szólította fel háborúkra a katolikus államokat, sőt, még áldást is adott hozzá, közben tűzzel-vassal irtotta a felvilágosultan gondolkodókat és a más vallásúakat, meg mindenkit, aki az útjában állt (EZEK TÉNYEK!!!) Szóval hogy is van ez?! Nem ezt nevezik képmutató álszentségnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Anikó: jobb, hogy elment a babám

Először beszél meg nem született babájáról, és a be nem tervezett terhességéről Molnár Anikó, aki… Tovább olvasom