Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A nők jobban bánnak a pénzzel

Ugyan sokként érheti a feleségüket költekezéssel vádló férjeket, de egy tanulmányból kiderült, hogy a nők bizony jobban bánnak a pénzzel mint a férfiak.

A felmérés szerint a nők figyelemmel kísérik költekezésüket és kevésbé hajlamosak adósságba verni magukat kölcsönök vagy hitelkártyák révén. A férfiak ezzel szemben hajlamosak figyelmen kívül hagyni adósságaikat, és megfeledkeznek a számlák rendezéséről - számolt be internetes kiadásában a The Daily Telegraph című brit napilap.

A Lovemoney.com által háromezer brit nő és férfi részvételével végzett kutatásból kiderült: a férfiak hitelkártyáját átlagosan 2176, a nőkét ellenben csak 1987 font terheli.

A férfiak rendszerint különféle kütyükre költik pénzüket, az ehhez szükséges összeget általában hitelből fedezik. A megkérdezett férfiak negyede ismerte be, hogy gyakran késve fizeti be, vagy teljesen megfeledkezik a hitel törlesztéséről.

A nők körében csak 17 százalék követi el ezt a hibát. "Éveken át a nőket gondolták a nagy költekezőknek, akik ruhákra szórják pénzüket" - mondta a pénzügyi oldal képviselője. "Most azonban úgy tűnik, a férfiak is megérik a pénzüket, ha anyagi helyzetükről van szó. A nők viszont megtanulták, hogy kezeljék pénzügyeiket" - tette hozzá a szakember.

Olvasóink írták

  • 2. Truder 2010. március 13. 16:49
    „ismét egy tudományos felmérés..”
  • 1. Mankapunka 2010. március 13. 12:52
    „Mivel hallottuk már,hogy a Brit nők otthon kuksolnak,és nem sexelnek,így nehéz pénzt költeni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaddisznó a nappaliban

Vaddisznó dúlta fel egy német család nappaliját Északrajna-Vesztfáliában. Tovább olvasom