Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

A magyarok elégedetlenek a környezetükkel

Huszonhárom nemzet közül a dél-koreaiak után a magyarok a legelégedetlenebbek a lakóhelyükkel és közvetlen környezetükkel.

A kutatásból kitűnik, hogy a magyar válaszadók leginkább a munkalehetőségekkel, majd a fizetésekkel és fogyasztói árakkal, végül az utak állapotával elégedetlenek. Ugyanezt a sorrendet csak az Egyesült Államokban válaszolók állították fel.

A lakóhellyel és környezettel való elégedettség rangsorában Hollandia áll az első helyen, utána Kanada és Ausztrália áll. Az elégedettségi lista legvégén Dél-Korea áll 34 százalékkal, Magyarország és Oroszország előzi meg 45, illetve 46 százalékkal.

A hollandok szerint a bűnözési statisztikákon, a spanyolok szerint a lakhatási körülményeken, a brazilok szerint pedig az egészségügyi helyzeten kellene leginkább javítani.

A csehek, a franciák, a németek és a svédek egyaránt a munkalehetőséget jelölték meg első helyen mint a helyzetükön legnagyobb mértékben segítő tényezőt. A török, az argentin és a mexikói válaszadóknál viszont az első három helyen ez nem is jelent meg.

A 2009 novembere és 2010 januárja között végzett online közvélemény-kutatásban 23.673 válaszadó vett részt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 80 millió forintot vár régészeti munkáiért

Az M43-as autópálya építése kapcsán elvégzett régészeti munkákért több mint 84 millió forintot vár… Tovább olvasom