Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

A karácsonyi hangulatba egy sorozatgyilkos ˝rondít bele˝ - íme a heti mozipremierek

A karácsony nem csak a szülők pénztárcáját, vagy idegrendszerét teszi próbára, de a Mikulás üzemében is nagy felfordulást okoz. Ajándékot gyártani a világ összes gyerekének nem kis feladat, és kész a baj, ha az óramű precizitással működő munkafolyamatok közé porszem kerül.

A karácsony mentőakció

A karácsony nem csak a szülők pénztárcáját, vagy idegrendszerét teszi próbára, de a Mikulás üzemében is nagy felfordulást okoz. Ajándékot gyártani a világ összes gyerekének nem kis feladat, és kész a baj, ha az óramű precizitással működő munkafolyamatok közé porszem kerül. És most az került. A végső nagy hajrá közepette Mikulás összes kis manóját kiüti a nátha, s megoldást csak 92 ezer doboz C-vitamin jelenthet. Ezért kel hát útra Miki, hogy a manóival egyetemben megmentse a karácsonyt is. Szánja egészen Párizsig repíti, ahol a 21. század nehézségeivel kell szembeszállnia ügye beteljesítése érdekében. Ez a kedves karácsonyi kaland felüdülés lehet a szezon tipikus filmjein szocializálódott, és kiégett nézők számára. Eredeti történetével és humorával jó kikapcsolódás az egész családnak.

Sötét bűnök

Mi lehet jobb, mint Jim Carrey humoros szerepben? Jim Carrey drámai szerepben. A gumiarcú Jim Carreynek igenis jól áll a dráma, vagy a ridegebb karakterek, erre volt kiváló példa, mind a A 23-as szám, mind az Egy makulátlan elme örök ragyogása. Ám a Sötét bűnök már más tészta. A történet szerint egy gazdag üzletember halála ügyében folyó nyomozás közben egy hasonló bűntényt feldolgozó könyvre bukkan a hatóság. Ez eset nem rázza meg túlságosan a szereplőket, mégkevésbé a nézőt. Az ezután következő unalom, vontatottság, és a film széthullása már csak hab a tortán. A gondterhes Jim Carrey mentené ami menthető, de rendezői instrukciók hiányában a filmmel együtt süllyed el. Feszült thriller helyett így csak egy lagymatag katyvaszt kapunk, ami egyébként egészen szép képekkel orepál.

A ház, amit Jack épített

Lars von Trier visszatért Cannes-ba. Dantei pokoljárása, mely A ház, amit Jack épített címre hallgat, egy öt gyilkosságot elkövetett sorozatgyilkos története, melyet maga a “főhős" mesél el útja során társának, Vergiliusnak. A sokkoló képekben bővelkedő alkotás nem csak mint horror, vagy dráma állja meg a helyét, de létfilozófiai eszmefuttatásaival az értelmezés terén is új távlatokat nyit. A zseniális Matt Dillon mellett olyan színészeket láthatunk, mint Uma Thurman vagy Riley Keough, akik mesteri fokozaton valósítják meg a rendezőzseni Lars von Trier elborult, de nem öncélú vízióit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látott már vízilovat dinnyét enni? Ha nem, most megmutatjuk - videó

Látott már vízilovat dinnyét enni? Ha nem, most megmutatjuk - videó
Nagyon szereti a görögdinnyét, az biztos. Tovább olvasom