Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

A GVH 10 millió forintra büntetett egy gyógyászati céget

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió forintra büntette a Meditens Hungary Kft.-t a fogyasztók megtévesztése, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.
A GVH keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Meditens Kft. 2005. és 2008. augusztus 31. között megtévesztette a fogyasztókat, 2008. szeptember 1. és 2008. december 31. között pedig a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, mivel az általa kínált fényterápiás eszköznek gyógyhatást tulajdonított, ám állítását nem tudta igazolni.

A Meditens Hungary Kft. 2001. tavasza óta forgalmazza a Med-Colour Hegyikristály szín- és fényterápiás készüléket. A cég az eszközről internetes honlapján, a Hálózat televízión keresztül, szórólapon, DVD-n valamint a készülék felhasználói kézikönyvében tett közzé valótlan állításokat - tájékoztatott a hivatal.

A cég közlései szerint a készülék egyebek között alkalmas betegségek gyógyítására, testi és lelki sérülések kezelésére, valamint az értelmi képességek kedvező befolyásolására A GVH úgy ítélte meg: a Meditens Kft. nem igazolta a tájékoztatásainak állításait és az illetékes szakhatóság igazoló engedélyét sem csatolta.

A GVH vizsgálata feltárta, hogy a készüléket szakhatóság a gyógyhatás, vagy bármilyen hatás megléte szempontjából nem vizsgálta. A versenyhivatal szerint ugyancsak a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, hogy a Meditens Kft. az orvostechnikai eszközök tanúsítását végző Orvos- és Kórháztechnikai Igazgatóság (ORKI) szakvéleményére hivatkozik a használati utasításban. Ám az ORKI szakvéleménye azt nem tartalmazza, hogy a készülék orvostechnikai eszköz, vagy gyógyhatású készítmény lenne.

A versenyhatóság a vállalkozást 10 millió forintra bírságolta és a jogsértő magatartás folytatásától eltiltotta. Ezenkívül kötelezte arra is, hogy a határozat kézhezvételét követően 30 napon belül internetes honlapján fél éven át tegye közzé a GVH határozatát - olvasható a közleményben. A versenyhivatal szerint a bírság összegének meghatározásakor súlyosbító körülménynek bizonyult, hogy a megtévesztő tájékoztatások sérülékeny fogyasztói körnek szóltak, és hosszú időn át széles körben elérhetőek voltak.

Enyhítő körülménynek bizonyult, hogy az eljárás megindulásakor a Meditens Kft. azonnal változtatott tájékoztatási gyakorlatán - közölte a Gazdasági Versenyhivatal.

Olvasóink írták

 • 1. Dr.TarnaiEte 2010. május 03. 06:27
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  2010.03.09. és 03.10- én a különböző médiaforrásokban megjelent, a Med- Colour hegyikristály lámpa alkalmazásával kapcsolatos rendkívül negatív és a magyar valóságot, igen jól tükröző írásokhoz szeretném kifejteni véleményemet.
  2004 augusztusa óta használom a Med- Colour hegyikristály szín és fényterápiás eszközt. Mivel elég sokféle betegségem van, a készüléket először magamon próbáltam ki, megvásárlása után.
  A készülék, mint fizikoterápiás eszköz, valóban gyógyításra alkalmatlan. Azonban hamar felismertem, hogy a készülék igen alkalmas a psycho- neuro- immunológiai kezelések eszközének.
  Ezután jól tudtam alkalmazni betegségeim kezelésében, és ma már, közel 2000 beteg, különböző betegségeinek kezelésében.
  Mint ahogyan az ősember, - amikor belelépett egy hegyes kavicsba és lába megsérült, a követ nem eldobta, hanem felvette, elgondolkodott és megalkotta a kődárdát, - én sem dobtam el a drágán megvásárolt lámpát, hanem elgondolkodtam és így sikerült egy új gyógyító eljárást alkotnom, melynek eszköze lett a Med- Colour hegyikristálylámpa. A módszer lényege a psycho- neuro- immunológiai gyógyítás. Ennek tárgyi eszközévé vált a hegyikristálylámpa.
  Az új gyógyító eljárással a megbetegedett szervezetet az öngyógyulás, regenerálódás felé terelem. A beteg szervezetet a dysharmóniából a harmónia felé viszem.
  Néhány betegségformát sorolnék fel, melyeket eredményesen is kezeltem: csonttörés sokkal gyorsabban gyógyul és a törés utáni fájdalom akár gyógyszer bevétele nélkül is megszűnt.
  Különböző ízületi arthrosisos panaszok, csontritkulásos súlyos gerinc panaszok, gerincsérv megbetegedések /műtét nélkül/, cystás petefészek folyamatok. Különböző krónikus colitisek /sokszor therapia resistensek voltak/, sárgafolt degeneratiója, n.opticus sorvadása, szemfenéki érelváltozások, szürkehályog, kezdődő Sjögren syndróma, veszélyeztetett terhesség, suicid késztetés, súlyos depressziók, dohányzásról leszoktatás, stb.
  Természetesen ezeken el lehet vitázni, beszélgetni és főleg a régi mondást idézni: "Ha egy terápia mindenre jó, akkor biztosan csalás!"
  A kérdés bővebb megismeréséhez, kérem keressék fel honlapomat: www.szinterapia.hu
  Minden, a megközelítés kérdése. A módszer, megtanulható.
  Bármilyen betegségről van szó, az ok közös: a szervezet dysharmóniája. A szervi tünetek csak jelzőértékűek. Ezen szervi eltérések mögött, fel kell ismerni a dysharmóniát okozó lelki eltérést, kóros gondolkodást, kóros életvitelt, kóros személyiségstruktúrát. Minden betegség csak jelzi, hogy az egyén életvitele helytelen. Módszeremmel csupán a betegnek segítem megtalálni a harmóniát, mely a gyógyulás felé viszi.
  Tehát nem én, nem a lámpa gyógyít, hanem a lámpa segítségével sikerül megvalósítani egy olyan gyógyítási módszert, mellyel az öngyógyulás valósul meg, illetve sok esetben csak minimális gyógyszerre van szükség /vagy semennyire/, illetve a gyógyulási idő nagyon lerövidül. pl. egy lábszárfekély esetén, égési sérülésben, ízületi ficamban, csonttörésben stb.
  A gyógyító módszert mindenki meg tudja tanulni és annál jobban tudja alkalmazni minél magasabb egészségügyi végzettsége van. E módszer esetén is fontos a betegség pontos diagnosisa, az eltérés pontos anatómiai vizualizációja, sejtszinten a biológiai folyamatok tisztánlátása.
  Véleményem szerint, a készüléknek minden családban helye lenne, a tapasztalatok alapján, mert többek között jól lehet vele lázat csillapítani, különböző fájdalmakat, hányingert, hányást megszüntetni. Az érdeklődőknek szívesen tartok átfogó és folyamatos /hiszen én is folyamatosan tanulok a betegeseményekből/ képzést.
  Végezetül idecsatolnék egy egészen friss levelet, az egyik betegemtől:

  ,,Kedves Tarnai doktor!
  Másfél éve jártam Önnél a budapesti rendelőjében. Mozgássérült vagyok és szürkehályog /mindkét szemen/ panasszal kerestem fel Önt. Szerencsére a másfél éven át folytatott kezelések nyomán, látásom nem romlott /sőt javult!/ és ezáltal, műtétre sem lett szükségem. Orvosaim nem értik, de nem árultam el, hogy szemeimet az Ön által javasolt módon kezelem rendszeresen, a hegyikristálylámpával. Jelenleg más jellegű kérdésem lenne: 15 éve kettes típusú cukorbeteg vagyok és egy új fajta kezelési lehetőségről hallottam. Kihez forduljak segítség végett? Üdvözlettel: DJné"

  Dr. Tarnai Ete
  /Belgyógyász- háziorvos, Természetgyógyász/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön szerint megerőszakolták Zsanettet?

A juj.hu nem reprezentatív felmérése - leginkább utcai körkérdése - szerint nagyjából ugyanannyian… Tovább olvasom