Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

A boldog tizenévesek közül többen válnak

Aki boldog tizenévesen, boldogabb lesz felnőttként, mégis nagyobb az esélye, hogy felbomlik a házassága - erre jutottak brit kutatók.
A cambridge-i egyetem munkatársai 2776 ember életét követték nyomon.
Az alanyok 1946-ban születtek, és amelyiküknek boldog gyerek- és serdülőkora volt, azt felnőttként 60 százalékkal kevésbé fenyegette mentális probléma, jobban boldogult munkájában és társadalmi kapcsolataiban.Ugyanakkor az ő körükben nagyobb arányú a házasságok felbomlása. A kutatók egyetlen lehetséges magyarázatra gondolnak: a boldogabbaknak magasabb az önbecsülésük, ezért képesebbek kilépni egy boldogtalan házasságból - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Olvasóink írták

 • 5. kkwx 2011. március 03. 19:30
  „szerintem valóban ez a legvalószínűbb következtetés :)”
 • 4. simitimi1 2011. március 03. 15:16
  „"a boldogabbaknak magasabb az önbecsülésük, ezért képesebbek kilépni egy boldogtalan házasságból"

  En ebben latok logikat!”
 • 3. RUDI 2011. március 03. 08:38
  „A brit tudósok rájöttek ara ,hogy valójában aki gyermekkorában boldogságban él ,kevésbé fenyegeti őket mentális probléma, de viszont az ö körükben ,viszont nagyobb a válás a házasságban.De milyen logika, mintha nem is értenénk.Hát itt lenne a kérdés, hogy valójában miért is válnak el többen a jó élet végett, amit megkapott nemtudta meg becsülni a jót .Vagy valójában szegényen él és ezáltal öröme telik ha felnő a megszerzett javakra .Valójában az igaz mondás könnyen jött könnyen megy.”
 • 2. gig 2011. március 02. 23:38
  „A közmondásosan ráérő brit tudósok rájöttek arra, ami nyilvánvaló: akinek boldog a gyermekkora, az nagy eséllyel boldog lesz felnőttként is ("jobban boldogul", ott van a szövegben). Ez pedig azt is jelenti, hogy az ilyen személyek kerülik a boldogtalanságot. Utóbbi kijelentésnek a házassággal és a válással való összefüggésbe hozása viszont sajnos olyan kifordított, szánalmas üzeneteket is eredményezhet, ami itt olvasható (kb. olyasmi, hogy "a sikeres házasság titka a kamaszkori depresszió").”
 • 1. oaxacaca 2011. március 02. 08:44
  „Hát-hát...ez olyan erőltetett konklúziónak tűnik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvai Reniről pikáns szexvideót akartak terjeszteni

Pikáns videót kínálgatott valaki a médiumoknak Tolvai Reniről! Tovább olvasom