Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

6 tipp, hogy motiváltak maradjunk az év végi hajrában is

Nem könnyű elfogadni, de a siker valóban fejben dől el.
A stressz, a düh és az aggodalom fő okozói a negatív gondolatok, amelyek mentálisan és fizikailag is rendkívül súlyos problémákat okozhatnak, ezért fel kell ismerni a hétköznapok pezsdítő izgalmát és pozitív periódusait.

Murray Newlands, az entrepreneur.com szerzője ehhez 6 tippet ajánl:
  1. Legyen tisztában a céljaival! Ha nincsenek konkrét elképzelései, elvesztett. A legjobb módja annak, hogy motivált maradjon, ha pontosan megfogalmazza magának a következőket: milyen irányba tartok, és hogyan jutok el odáig? Az oda vezető út legyen egyértelmű, jól látható, tele motivációval.
  2. Tartsa szeme előtt az eredményeit!  Gyakran érezzük magunkat kimerültnek, talán frusztráltnak is, ez pedig sokszor saját magunknak köszönhető. Legyen büszke az elért sikereire, egyúttal koncentráljon a jövőbeliekre is! Nagyon fontos, hogy a lelkesedésben soha ne lankadjon, tudjon építkezni a megélt kudarcaiból.
  3. Emlékezzen a munkára, amit már maga mögött tud! Sokkal könnyebb azt az utat járni, amit saján magunk választottunk. Mindig emlékezzen arra, hogy ezt a munkát önmagáért is végzi.
  4. Elsősorban másokra gondoljon! Álljon meg és töprengjen el azon, hogy mitől lehetne jobb. Kezdjen el azon gondolkodni, hogyan lehetnének eredményesebbek a dolgok ön körül. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy bármilyen helyzetben megtalálja az előre vezető utat. Tűzze ki a célt, és ösztönözze rá a munkatársait is minden nap. 
  5. Minden nap egy új esély! Amikor reggel felébred és kinyitja a szemét, tekintsen arra az új lehetőségek napjaként, hagyja magad mögött az előző napi terheket.  Minden kudarc egy esély arra, hogy legközelebb jobbak legyünk.
  6. Vegye körül magát motivált emberekkel! Ha olyan emberek veszik körül, akik lehúzzák, és mindig ön vagy a legokosabb az irodában, akkor valószínűleg nem a megfelelő helyen van. A motiváció legnagyobb forrása a szenvedély és a keményen dolgozó emberek, akik nagy álmokat hivatottak beteljesíteni, miközben legtöbbször briliáns elmék. Építsen ilyen csapatot!
Az "Aki ad, az nyer" típusú gondolkodás alapján tevékenykedő hazai vállalkozások esetében ez a fajta motiváció még magasabb szinten érhető el. A jutalékmentes üzleti ajánlásokra épülő, 30 éves múltra visszatekintő üzleti modellnek köszönhetően az egymásra való odafigyelés, a feltétlen bizalom a legnagyobb érték, amivel támogatni tudjuk egymást." – mondta Ferling József, a BNI kommunikációs igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jolie végleg tönkretenné Pittet

Jolie végleg tönkretenné Pittet
Nem nyugszik Angelina Jolie, míg teljesen meg nem semmisíti válófélben lévő férjét, Brad Pittet. Tovább olvasom