Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

5 tipp, hogy újra motivált legyen a munkájában!

Akár cégtulajdonosként, vállalkozóként vagy alkalmazottként is gyakran szembekerülhetünk a motiválatlansággal, amely jelentős mértékben megnehezítheti a napi munkavégzésünket.
Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos, üzleti témájú bestseller szerzője 5 olyan tippet árul el, amellyel ismét motiváltakká válhatunk a munkánkban!

1. Minimalizálja a negatív emberekkel való kapcsolatot!

Ez nem mindig lehetséges, de próbálja meg, amennyire csak lehet, legalább rövid időre. Sokan olyan magas szinten űzik a panaszkodást, mintha az egy olimpiai szám lenne. Tartsa távol magad tőlük, amikor épp próbálja összeszedni magát!

2. Kerülje az energiavámpírokat!

Olyanokkal legyen, akik feltöltik energiával, akik arra sarkallják, hogy "cselekedjen", és "jobbá váljon"! Találkozzon velük többet, továbbá menjen el pozitív hangulatú üzleti rendezvényekre - bárhová, ahol pozitív, lelkes emberek veszik körül.

3. Olvasson, hallgasson, nézzen pozitív dolgokat!

Amikor épp rosszul érzi magát, olvasson egy pozitív könyvet! Hallgasson meg egy hanganyagot, amelynek pozitív üzenete van, vagy nézzen meg valamit, ami megnevetteti! Vegye körbe magát olyan tárgyakkal, amelyek jó hatással vannak önre. Engedje be ezeket a pozitív érzéseket, élményeket az életébe!

4. Rendszerezze a feladatait!

Rendezze sorrendbe azon teendőket, amelyeket szeretne csinálni, és amiket muszáj megtennie! Készítsen egy listát: minél jobban tudja kezelni azon feladataidat, amelyeket szeretne elvégezni, vagy kötelező teljesítenie, annál könnyebben birkózik majd meg velük.

5. Haladjon apránként!

"Egye meg az elefántot - falatonként!" - mondja dr. Ivan Misner. Azaz fogja a listáját, dolgozzon rajta, és pipáljon ki pár feladatot mindennap! Ha ezt valóban megteszi, megdöbbentő eredményeket fog elérni, mert minél több feladatot húz ki a listájáról, annál jobban fogja érezni magát. Ez a kettő pedig táplálja egymást...

"Hogyha a motivációja alacsony, akkor érdemes kilépnie a napi rutinból, és egy más perspektívából is megnéznie, tulajdonképpen miért csinálja mindazt, amit csinál. Engedje meg magának, hogy a nagyobb, távoli víziója motiválja, és a céljai vezessék! Senki sem tud motiválni minket saját magunkon kívül!" - árulja el dr. Ivan Misner.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 éves színész játssza Spielberg új sci-fijének főszerepét

20 éves színész játssza Spielberg új sci-fijének főszerepét
Az Oscar-díjas rendező Ready Player One című filmje Ernest Cline bestselleréből készül. Tovább olvasom