Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

10 intő jel, hogy vége a kapcsolatotoknak

Recept nincs egy jól működő párkapcsolatra. Hogyan kell csinálni? Ki, mit tud elrontani? Melyik az a pont, ahol észre kellett volna venni, hogy valami nem stimmel? Mikor késő már? Összegyűjtöttünk pár intő jelet, melyre nem árt, ha odafigyelsz...


A párkapcsolatok mindegyikét eléri egy ponton a változás. Érzelmi intenzitásában egy más szintre lép az együttlét, a másik felfedezésének helyébe az ismert megszokottsága lép, s legtöbbször a hétköznapok jellemzik a napok egymásutánját. Ez persze nem feltétlen jelent rosszat, az érzelmek kihunyását, unalmat, érdektelenséget, értelmetlenséget, szeretetnélküliséget. Sőt. Többek szerint ez az a szakasza a kapcsolatnak, amikor eldől, hogy két ember lehet-e jó társ, partnerek a mindennapos apró-cseprő ügykezelésben, s tudják-e még úgy kívánni a másikat, mint amikor a szenvedély irányította első hetek izgalma, homályosította be tiszta gondolkozásukat, puszta létüket.Igazuk is van. Mert összecsiszolódni nem a lángolás enged két embert, az csak érzelmeket csihol és szerelmet fakaszt. Ugyanakkor sok kapcsolat bukik el pontosan ebben az időszakban. Nyilván nem kell túlelemezni, de azért piszkosul tud az fájni, ha a két ember nem egyformán gondolkodik, amikor az egyik még repked, ám a másik már kifelé kacsingat a duóból. Ma, amikor könnyen és gyorsan történik körülöttünk minden, a kapcsolatok is viszonylag hamar teljesednek ki. Hogy kinek hol a franciaágy határa, mármint időben, az szubjektív persze. De amikor már nem az ész és a realitás irányítja a tetteinket, akaratunkat, mondatainkat, hanem az a szerelemnek nevezett definiálhatatlan és meggyőződéssel kijelenthetően mindig személyre szabott érzelemkatlan, nehezen látunk tovább – Őnála.

Hogy mégis mi oldatja szemünkön a hályogot, s ébreszthet a csipkerózsika-álomból? Hát erre adunk most tippeket: mondjuk 99%-os valószínűséggel, ha a pasid viselkedésére ismersz az alábbiakban, már kezdhetsz aggódni, mert bizony egyedül vagy ebben a „párkapcsolatban".

 


1. Elmarad a reggeli ébredésénél az ölelés, a Jó reggelt!-puszi. Esetleg tőled jól eltávolodva ébred, szinte ordít a közös ágyban a félméteres távolság közöttetek. Nem közeledik, nem simogat, a fürdőszobába irányozza magát.

2. Hosszabb ideje nem tesz célzást sem egy közös zuhanyzásra, sem egyéb extra hancúrra. Nem érzed magadon egyértelmű pillantását, ha a forró zuhanytól kipirulva ott állsz előtte.

Elfelejti a tegnap megbeszélt közös programot, s meglepődve néz rád, ha figyelmezteted.

4. Elmaradnak az apró meglepetések, ajándékok, (nyilván nem minden napról van szó), az "örömet akar szerezni neked"-üzenetű apróságok.

5. Nem érdeklődik a napod, a hangulatod iránt. Alig figyel, ha egy személyes problémát, konfliktust ecsetelsz. S ha visszakérdezel, kiderül, csak fél füllel volt jelen, míg te meséltél. 

 


6. A születésnapok, névnapok s egyéb alkalmak rutinszerű kötelességből ajándékozássá sivárulnak. (A kedvenc virágod, vágyaid már nem fontosak.)

7. Egyre többet zsörtölődik, kritizál, elégedetlenkedik. Összehasonlítgat másokkal. Nemegyszer durcás, sértődött, hisztizik. (Nemcsak nőkre jellemző ám ez.)

8. Érdektelenné válnak az egykor közös célok, nem partner a jövőépítésben, vagy épp ellenkezőleg: halad valamifelé, csak te nem érzed egy ideje, hogy bármi közöd lenne ehhez az egykor együttálmodott holnaphoz.

9. Megakad a szeme más nőkön. Dícséri az új kolléganőt, észreveszi a barátnőd szép  lábát. Kimaradozik a „haverokkal", esténként a szexcsatornára kapcsolgat.

10. A szex rutinszerűvé válik, ösztönből kielégítés legtöbbször a saját örömére és gyönyörére. Egyre rövidebb az előjáték, s már nem is érdekli, hogy volt-e orgazmusod, jó volt-e neked is az együttlét. 

 

Nyilván tudnánk még folytatni a sort, ha egy-egy kapcsolatot kielemeznénk, s nyilván nem is egy ponttal. De általánosságban ezek a kiugró jellegzetességek, melyek egyike-másika, ha a kacsolatotokban megjelenik, érdemes odafigyelni, mert valami változás következett be. Nem kevés példát írhatnánk arra is, hogy egy kis női-férfi rafinériával akár meg is menthető egy kapcsolat, ha idejekorán felfedezve a problémát, kibeszélik, s közösen dolgoznak rajta, hogy ne fordulhasson elő a másik akaratlan megbántása, hiányérzete, elégedetlensége, csalódottsága - bármi miatt is.
 
De ne legyünk naívak. Akkor lehet csak rendbe hozni egy defektes kapcsolatot, ha még élnek az érzelmek, és egészen másban gyökeredzik a gond. Ha két ember már megszűnt szeretni, akarni, szomjazni a másikat, s legfőképpen vágyni, hogy boldoggá tegye – csak szélmalomharc minden igyekezet. Annak a párkapcsolatnak nincs jövője, már csak temetendő múltja van... 

 

Olvasóink írták

 • 11. Truder 2010. április 18. 11:38
  „8. hozzászólás piteam 2010.04.05. 05:02

  Azért teljesen ez sem igaz..”
 • 10. kagylohej 2010. április 14. 15:47
  „piteam 2010.04.05. 05:02
  Látom, más is olvas Eva-Maria Zurhorstot :) Nagyon jó tanácsai vannak.”
 • 9. maradando 2010. április 14. 01:20
  „Ha visszaköltözött a mamához az már bíztató jel nem ? :-)”
 • 8. piteam 2010. április 05. 05:02
  „Minden párkapcsolat tükör. A másik által megismerhetjük önmagunkat.Amit nem tudunk elfogadni a másikban,az úgyanúgy bennünk is megtalálható. Amit nagyon szeretünk a másikban, az úgyszintén.
  Legyél őszinte magadhoz. Amit másokkal teszel, veled is azt teszik. Amit szeretnél, hogy veled tegyenek,azt tedd másokkal. Persze feltételek nélkül.”
 • 7. Mankapunka 2010. április 03. 15:30
  „Truder

  A kutyát nem érdekli a böjt. Én minden nap eszek húst,enélkül korogna a hasam az éhségtől.”
 • 6. Truder 2010. április 03. 15:08
  „2. hozzászólás Mankapunka 2010.04.02. 14:38

  És a böjt? :))”
 • 5. Mankapunka 2010. április 03. 14:54
  „Tény,néha nagyon finom a Marcal menű.”
 • 4. impala 2010. április 02. 22:18
  „Minek megnősülni amíg másnak felesége van.”
 • 3. maradando 2010. április 02. 21:25
  „2.Mankapunka
  Az se lehett rossz,pláne ha elhagyott az asszony és magad csináltad ! Agglegénynek meg az üzemi koszt is jó pláne ha jók a szakácsnők . :D”
 • 2. Mankapunka 2010. április 02. 14:38
  „Lázom,ma ebédre ez lesz nálatok!!!!

  Nálunk Paradicsomos húsgombóc.”
 • 1. maradando 2010. április 02. 00:08
  „A jó párkapcsolat nem töltött káposzta,hogy minél többször melegitjűk annál jobb lesz.Mert a sok kostolgatástól és melengetéstől egyszer csak elfogy.Mint a tűrelem. És vége.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit jelentenek a rémálmaink?

A szeretett személy elvesztése, rohanás egy találkozóra, amiről biztos hogy elkésünk, menekülés: a rémálmok változatosak. Tovább olvasom