Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Zenei évad új arcokkal

Új tagokkal gyarapodott ebben az évadban a Győri Filharmonikus Zenekar. Ami a komolyzene szerelmén kívül összeköti őket: zeneértő közönségre és baráti környezetre találtak Győrben.


Lukács Éva hegedűművész

Látványos fordulat ez az életében, hiszen a tanári pályáról került a zeneművészeti élet sűrűjébe. Kazincbarcikán oktatta a diákokat, s közben kamarazenélt is a két éve alakult Ritornell Trióban. A hegedű-, klarinét- és zongoraművészből álló együttes után a Győri Filharmonikus Zenekar egészen új munkamódszert követel. ˝Zenekarban, nagy csapatban játszani nyilván teljesen más, mint egy saját trióban, ahol mi szabjuk meg a munkamenetet, mi döntünk a darab ütemezéséről, hogy mire mennyi idő jut a játék során˝ – mondja Lukács Éva.

Lukács Éva
Lukács Éva

Kovács Katalin fuvolaművész

Katalin győri gyökerekkel rendelkezik, de zenei pályája mindeddig máshová szólította. Pécsi és grazi tanulmányai után játszott a Szombathelyi, majd a Tele–kom Szimfonikus Zenekarban , s most – a tavaszi próbajáték után – költözött ˝haza˝ Győrbe. ˝Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mivel egy muzsikus életében manapság ritkán adódik olyan lehetőség, hogy szülővárosa közönségét ajándékozza meg a zene élményével estéről estére. Általában a magyar társulatokhoz viszonyítva a győri sokkal barátságosabb, odaadóbb és befogadóbb˝ – véli Katalin, aki a komolyzenén túl a tánc, főként a swing iránt érdeklődik.

Kovács Katalin
Kovács Katalin

Juhász Viktor csellóművész

Ő a legfiatalabb a társulatban, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet tavaly fejezte be. Mégsem tapasztalat nélkül érkezett Győrbe, eddig a Kaposvári Szimfonikus Zenekar tagja volt – s hivatalosan még most is az.
Juhász Viktor
Juhász Viktor

A zene iránti szerelmét az egyetem évei alatt főként a Musica Historica tagjaként élhette ki, erről az együttesről azt illik tudni, hogy a klasszikus és régi zenei, a magyar és a kelet-európai népzenei hangszerek világát tolmácsolja. ˝Már a próbajátékon is nagyon közvetlen légkört éreztem és azóta is bizalommal viszonyulnak hozzám. A közönség is igen kulturált és zeneértő, s ami szokatlan, hogy nem mindenben a hibákat keresi. Ezáltal a művész is olyan képességeket hoz ki magából, amiről talán maga sem tudott eddig˝ – fejtette ki érzéseit a fiatalember.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kockásfülű ˝édesanyja˝ biztos a dolgában

Kippkopp és Tipptopp, Boribon és Anninpanni, a Kockásfülű nyúl – lassan a harmadik nemzedék nő… Tovább olvasom