Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

SZÉF: győri származású játékosok több mint 3 milliót nyertek

Győri származású édesanya és lánya játszott az RTL Klub csütörtöki, A Széf című vetélkedőjében. Juhászné Szeitz Szilvia és lánya, Réka az ilyenkor szokásos adók elvonása után több mint hárommillió forintot vihetett haza.
Nemrég érkezett századik adásához az RTL Klub egyik legkedveltebb játéka, A Széf. A tavaly decemberi indulás óta közel 150 ezer ember jelentkezett a műsorba. A nyertesek eddig 180 millió forinttal távoztak, a legnagyobb nyeremény tulajdonosai csaknem 13 millió forinttal lettek gazdagabbak a játék után.

A csatorna szerint a nézettségre sem lehet panasz, sokan szeretik a vetélkedőt, főleg az izgalmas befejezés miatt, amikor is egy döntésen múlhat, hogy valaki milliomosként vagy üres zsebbel indulhat haza.

Próba után szerencse
A kvíz műsorvezetője Sebestyén Balázs, aki remek házigazda, s nem kell egy-két jó poénért a szomszédba mennie. A műsorban sok múlik a szerencsén, ám az alapműveltség is nagyon fontos. A vetélkedő lényege, hogy két, egymással rokonságban álló játékos versenyez egy hasonló párral a nyereményért.Juhászné Szeitz Szilvia most érettségizett lányával jelentkezett a játékra. A tanítónő Győrben nőtt fel, a városban szerzett diplomát, 1985-ben hagyta el a megyeszékhelyt. Fóton élt, majd három évvel ezelőtt költözött családjával egy szintén fővárosközeli településre.

– Az interneten regisztráltunk A Széfre. Rögtön, amikor elkezdődött a műsor, elhatároztuk, hogy jelentkezünk, elsősorban a játék és nem a pénzszerzés vonzott minket benne – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Szilvia.

– Próbajátékra hívtak bennünket, onnantól kezdve felgyorsultak az események s egykettőre a stúdióban találtuk magunkat. Ott egy rendkívül kedves és profi stáb fogadott minket, remekül éreztük magunkat, bár be kell vallanom, izgultam kicsit.

Robbant a bomba
Anya és lánya mint főjátékosok vághattak neki a nyereményvadászatnak, ám rögtön az első kérdést elhibázták.

– Ezt talán még a lámpaláz okozta, később még egy választ elvétettünk s egyszer a bombát is kiválasztottuk, de többet szerencsére nem hibáztunk.
Nem úgy az ellenfél páros, akik a sorsdöntő tizedik kérdésnél adtak rossz választ.

– Nagy szerencsénk volt, s mi, mivel tudtuk a megfejtést, már akkor örültünk, amikor kimondták a választ, holott a megoldás még nem hangzott el. A döntőbe jutottunk, s ennek nagyon örültem, annak ellenére, hogy nem is tudatosult bennem, mennyi pénzt nyerhetünk.
Pedig nem kis summa jött össze a nyereményalapba: 5 és fél millió forintot mutatott a kijelző. Ez lehetett volna több is, hiszen az ellenfél páros egyszer elmulasztott egy hétmilliós széfet kinyittatni.

Mindent eldöntő döntő
– A döntőben három kérdés után megálltunk, mert úgy éreztük, nem jó választ jelöltünk meg. Egy évszámban, az 1863-asban nem voltunk biztosak, említettem is a műsorvezetőnek, hogy mivel hatvanháromban születtem, biztosan emlékeznék rá. Balázs nem is hagyta ki a poént, s megkérdezte tőlem: 1863-ban születtem?

Végül három széf maradt, amely közül csak egyben volt pénz. Kérdés volt, ki választ, anya vagy a lánya.

– Úgy gondolom, még Balázs is meglepődött, amikor a választás pillanatában elővettem egy dobókockát – vette át a szót Réka, aki várhatóan az ELTE bölcsész szakos hallgatója lesz. – Ötöst gurítottam, s mivel épp ilyen számú széf is volt a három között, ezt választottuk.
Szilvia nem mert a trezorokhoz menni, hogy megnézze, az általuk megjelölt tartalmazza-e az öt és fél millió forintot.

– Igaz, amikor döntenünk kellett, egyből én is az ötösre gondoltam, de oda sem mertem nézni, amikor Réka a széfekhez ment. Csak a közönség ovációjából tudtam meg, hogy nyertünk. Fantasztikus érzés volt.
A szerencsét hozó dobókocka a játék után kiemelt helyre került a család otthonában.

– Természetesen nagy becsben tartjuk, az egyik szoba polcára tettük ki, s mindenkinek eldicsekszünk vele, aki vendégségbe jön.
Az élmények mellett komoly nyereménnyel is gazdagabb lett anya és lánya.

– Nagyon jól jött a pénz, de nem jár jól, aki tőlünk akar kölcsönkérni, hiszen családi házunkat hitelből építettük fel, s szinte az egész összeget ennek törlesztésére fordítjuk – mondta befejezésül a boldog nyertes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legszerencsésebb embere

Barack Obama történelmet írt: ő az első fekete férfi, akit az Amerikai Egyesült Államok elnökévé… Tovább olvasom