Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Számokban az ember sorsa?

Számmisztika - Számolja ki most a mi segítségünkkel, ön hova tartozik, melyik csoportba! Higgye el, nem ördöngösség ez, sőt, egyesek szerint puszta tudomány csak.

Mindannyian feltettük már magunknak a kérdést, hogy mi végre vagyunk itt a Földön. Hogyan alakul sorsunk, mit tartogat számunkra a jövő? Asztrológia, tenyérjóslás, kártyavetés – módszerek, melyekkel feltárhatjuk múltunkat, jelenünket, jövőnket.

Önnek is van kedvenc száma? Létezik olyan szám, amely végigköveti az életét? Bármilyen szám – házszám, rendszám, sorszám. A numerológia szerint a számok jelentéssel bírnak. A minket körülvevő számoknak egyéni rezgésük van, rezgésükkel befolyásolják életünket. Az életünk számok sorozatából áll. Minden szám egy-egy történetet mesél el az életünkről. A numerológia szerint születési számaink elárulják, hogyan élhetünk teljes és sikeres életet, hogyan valósíthatjuk meg ˝földi küldetésünket˝.

Sárdi Tibor szerint a számok tükrébe nézve akár önmagunkra is ismerhetünk. A kérdés az: a numerológia csupán tükör, vagy módosíthatja is életünket? Fotó: Kisalföld-archívum
Sárdi Tibor szerint a számok tükrébe nézve akár önmagunkra is ismerhetünk. A kérdés az: a numerológia csupán tükör, vagy módosíthatja is életünket? Fotó: Kisalföld-archívum

A modern numerológia olyan, számokkal foglalkozó ezoterikus rendszer, amely szerint a körülöttünk lévő világ egy pontosan meghatározott szabályrendszer alapján leírható számokkal, és ugyanez a világ e számok segítségével megfejthetővé, értelmezhetővé is tehető. Ugyanakkor a modern numerológia egy olyan önismereti eszköz, amelynek segítségével képet alkothatunk magunkról, környezetünkről, fellebbentheti a fátylat sorsunk, múltunk, jelenünk, jövőnk titkairól. A numerológia mindezek mellett szórakoztató kikapcsolódás is. Elemzéseit, megállapításait mindenki olyan szinten veheti, veszi komolyan, amennyire neki kényelmes és elfogadható. Személyes tapasztalataim alapján a teljesen ˝hitetlenek˝ is képesek ˝komoly˝ vitákat folytatni egy elemzés megállapításainak igazságtartalmát illetően. Nézzünk magunkba! Valóban tudunk teljességgel hitetlenek maradni, ha a numerológia megállapítja rólunk, hogy igazi vezéregyéniségek, szerencsések, kedvesek, szórakoztatóak, céltudatosak vagyunk?

Férjünk/feleségünk/barátunk/barátnőnk a legszerencsésebb ember a világon, csak azáltal, hogy személyünkben birtokolhatja a világ legjobb feleségét/férjét/barátnőjét/barátját.

A numerológia gyökerei messzire nyúlnak vissza az időben. A legtöbb ősi kultúra – Egyiptom, görög városállamok, Róma – kialakította saját számmisztikai rendszerét. A modern numerológia megteremtőjének Pitagoraszt, az i. e. VI. században élt görög filozófust tartják. Pitagorasz nemcsak numerológiával, de filozófiával, matematikával is foglalkozott, nevéhez kapcsolható a Pitagorasz-tétel.

Mire van szükségünk ahhoz, hogy jobban megismerjük önmagunkat, hogy feltárjuk sorsunk, múltunk, jelenünk, jövőnk titkait? Mindössze két adatra – a születési időpontunkra és a nevünkre. E két adat birtokában megalkothatjuk numerológiai profilunkat. A profil alapszámai a felnőttkori szám, a sorsmisszió- szám, a teljes névszám, a belső én és a külső én száma.

A profil megalkotása során az alapszámok segítségével kilenc személyiségtípusba sorolhatjuk be az elemzett személyt.


Nézzük mindezt a gyakorlatban!

Hogyan számíthatjuk ki és mit jelentenek a numerológiai profil egyes alapszámai?

Válasszunk egy személyt, aki politikailag nem megosztó, és akinek ismerjük a nevét és pontos születési dátumát. Esetünkben ez a személy legyen Madách Imre, az 1823. január 21-én született magyar költő, Az ember tragédiájának szerzője.

A születési időpontból a profil két alapszámát határozhatjuk meg, a felnőttkori számot és a sorsmissziószámot.


A felnőttkori szám életünk leghosszabb, alkotó szakaszát jellemzi. Megmutatja, milyen párkapcsolatokra számíthatunk, milyen foglalkozásban teljesíthetjük ki képességeinket. Számítása során a születés napjának számait kell összeadni, majd az így kapott összeg számjegyeit ismét összeadni, mindaddig, amíg egyetlen számjegyet kapunk. Az így kapott egyjegyű szám a felnőttkori szám. Madách Imre esetében 21=2+1=3. A felnőttkori szám ez esetben a három (szórakoztató, kommunikátor).

A sorsmissziószám egész életünkre jellemző, megmutatja, hogy mi a feladatunk és küldetésünk. Számítása során a teljes születési időpont számait kell összeadni, majd az így kapott összeg számjegyeit ismét összeadni mindaddig, amíg egyetlen számjegyet kapunk. Az így kapott egyjegyű szám a sorsmissziószám. Madách Imre esetében 1823. 01. 21.=1+8+2+3+0+1+2+1=18=9. A sorsmissziószám ez esetben a kilenc (a szellem embere, béketeremtő).

A születési időponton kívül a másik kiemelten fontos numerológiai alapadat a név. A további alapszámok meghatározásához a név betűit számokká kell alakítani. Ebben a következő táblázat van a segítségünkre.
A név betűiből a profil további három alapszámát határozhatjuk meg, a teljes névszámot, a belső és a külső én számát.

A teljes névszám megmutatja, hogy milyennek lát minket a külvilág, milyennek látnak minket mások. Számítása során az elemzett név betűit számokká alakítjuk, majd az így kapott számokat összeadjuk, az így kapott összeg számjegyeit ismét összeadjuk, mindaddig, amíg egyetlen számjegyet kapunk. Az így kapott egyjegyű szám a teljes névszám. Madách Imre esetében 4+1+4+1+3+8+9+4+9+5=48=
4+8=12=1+2=3. A teljes névszám ez esetben a három (szórakoztató, kommunikátor).


A belső én számát a magánhangzók összege adja. Ez a szám mutatja meg, hogy valójában milyenek is vagyunk. A magánhangzók összege magunkra, gondolatainkra, vágyainkra utal. Számítása során az elemzett név magánhangzóit számokká alakítjuk, majd az így kapott számokat összeadjuk, az így kapott összeg számjegyeit ismét összeadjuk mindaddig, amíg egyetlen számjegyet kapunk. Az így kapott egyjegyű szám a belső én száma. Madách Imre esetében 1+1+9+5=16=1+6=7. A belső én száma ez esetben a hét (céltudatos, tanító).

A külső én számát a mássalhangzók összege adja. Ez a szám mutatja meg, hogy milyen arcot mutatunk a külvilág felé. Azt szeretnénk, hogy az emberek ilyennek lássanak minket. Számítása során az elemzett név mássalhangzóit számokká alakítjuk, majd az így kapott számokat összeadjuk, az így kapott összeg számjegyeit ismét összeadjuk mindaddig, amíg egyetlen számjegyet kapunk. Az így kapott egyjegyű szám a külső én száma. Madách Imre esetében 4+4+3+8+4+9=32=3+2=5. A külső én száma ez esetben az öt (optimista, szabad szellemű).


Ezzel végére is értünk a profilt alkotó alapszámok meghatározásának. Mindenki láthatja, nem ördöngösség! Az igazi kihívás, a tényleges feladat, a személyre szabott elemzés elkészítése most következne.

Van kérdése? Van véleménye? Írja meg a lelekter@lapcom.hu címre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főhercegnő az almaültetvényen

Történelem - Egy Linz melletti kis farmon gazdálkodik Valerie Habsburg-Lothringen, a magyarok… Tovább olvasom