Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Pachmann Pilátust játszik

Pilátust játszani címmel megjelent Pachmann Péter interaktív regénye. A könyv önmagában mint irodalmi mű, teljes élményt ad, a mű teljes befogadásához CD és DVD segít.

A világirodalomban is példa nélküli művet hozott létre Pachmann Péter: Pilátust játszani címmel egy olyan regényt, amely – bár önmagában is izgalmas, letehetetlen olvasmány – a mellékelt zenékkel és filmrészletekkel válik teljes audiovizuális élménnyé. Ebben Baradlay Richárd, a Perfect Name zeneszerzője és Jancsó Miklós filmrendező segít.

– Hogy jobban megértsük egy-egy szereplő gondolatát, a regény bizonyos jeleneteinél CD-n meg kell hallgatni egy-egy zenei részt – mondta el Pachmann Péter. A CD-n szerepel több komoly- és könnyűzene (technó ugyanúgy, mint rockzenei részletek), melyek egyfajta „könyvzenét" adnak. – Több jelenetet a mellékelt DVD egészít ki. A regényben egy-egy szereplő motivációja úgy érthető igazán, hogyha az olvasó megnéz egy-egy filmjelenetet, amit a könyvhöz forgattak. Nem illusztrációk ezek, hanem többletjelentést adnak a regényhez. Jancsó Miklós filmrendező, Andorai Péter színművész és Szakály György balettművész játssza a fontosabb szerepeket.– A könyvvel két bosnyák újságírótársamnak kívánok emléket állítani, hiszen a cselekmény egy része a balkáni háborúban játszódik – tette hozzá a szerző. – Velük a háborúban közös bunkerből tudósítottunk hónapokon keresztül. Később, mikor NATO-ösztöndíjasként visszatértem és kutatni kezdtem utánuk, megtudtam, hogy baleset érte őket. Autójukkal egy aknára futottak, és egyikük sem élte túl a szerencsétlenséget.

Pachmann Péter regénye misztikus, izgalmas, nyomasztó, mozaikszerűen összerakott, költői, de mégis olvasmányos, szórakoztató, szépirodalmi igénnyel írt mű. Üzenete: a háborút túl lehet élni, az utána következő mindennapokat már nehezebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresztény apa színészként, mindenkiért

Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész Az igazat mondd, ne csak a valódit című, istenes versekből… Tovább olvasom