Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Minden, ami Szűcs Judith

Nyolcéves kora óta Szűcs Judith-rajongó a harkai Somos Kálmán. A rajongóból idővel barát lett.

Nyolcéves kora óta Szűcs Judith-rajongó a harkai Somos Kálmán, aki évtizedek óta gyűjti az énekesnő lemezeit, az újságcikkeket, fotókat. A rajongóból idővel barát lett, aki külön fejezetet érdemelt a most megjelent életrajzi könyvben.

– Gyerekkoromban, mint minden srácnak, nekem is több kedvencem volt – meséli a kezdeteket a harkai kávéházban ülve, finom teát kortyolgatva a helybéli fiatalember, Somos Kálmán (35). – Közülük az évek során egyedül Szűcs Judith maradt színpadon, akivel részben a véletlennek, de sokkal inkább a kitartásomnak köszönhetően ma már barátság köt össze. 

Civilben áruházvezető

A „civil„ életben áruházvezetőként dolgozó, elfoglalt férfiről ismerősei mind tudják: ő az első számú Szűcs Judith-rajongó. Igaz, mióta néhány hete megjelent az énekesnő életrajzi kötete, már ország-világ előtt is ismertté vált Somos Kálmán, alakjának külön fejezetet szenteltek.

– Hosszú történet ez – mondja Kálmán, de szívesen beavat a részletekbe. – Nyolcéves voltam, amikor a Metronom ’77 Táncdalfesztivált nézte a fél ország, s én a tévé előtt ülve Szűcs Judith továbbjutásáért izgultam. Így kezdődött. Azóta gyűjtöm a lemezeit, képeit, több ezer fotót én magam készítettem. Ha tehetem, ott vagyok a nagyobb koncerteken, vagy ha a környéken lép fel. Sopronban a kedvenc újságosomnál van egy dossziém, amibe belekerül minden magazin, amiben Szűcs Judith szerepel. Judith azt szokta mondani, én vagyok a legprecízebb archiválója, ha valami nálam nincs meg, az gyakorlatilag nem is létezik...

„Ma nem fotózol?"

Előkerül néhány fénykép és Somos Kálmán csak mesél, mesél erről a szép emberi történetről, arról, hogyan alakul ki a híres idegen és a vidéki rajongó között igaz barátság. Kiderül, tizenkét évesen a fiú lázasan, betegen ugyan, de ott volt a soproni színházban a fiatal énekesnő koncertjén. Akkor még csak messziről nézhette Szűcs Judithot, de hat évvel később, egy újabb soproni fellépésen már fényképezőgéppel a kezében az első sorban állt. Meg is kapta a magáét, merthogy a popsztár rászólt; zavarja a vaku. Kálmánt bántotta a dolog, úgyhogy koncert után addig erősködött, míg bejutott a gyönyörű díva elé. Szűcs Judith persze meglátván a fiút, hóna alatt összes addig megjelent lemezével, rögtön megenyhült. Másnap, újabb koncertjén ismét leszólt a színpadról, de akkor már más volt a kérdés: „Ma nem fotózol?"

Mozart-golyó és kristály

Somos Kálmán ezek után hacsak tehette, ott volt az énekesnő fellépésein. S persze koncert után kopogtatott az öltözőben is, hol egy kis csokoládéval, hol virággal. Ma már szinte mindent tud Szűcs Judithról: a Mozart-golyó a kedvenc édessége, imádja a virágokat és ha igazán kedveskedni akarnak neki, érdemes valami szép kristálytárggyal meglepni. Idővel telefonszámot is kapott az énekesnőtől, aztán címet is. Kálmán évekig levelezett a díva édesanyjával, ismerte a férjét és kedves haverságban van lányával is. Elkerülhetetlen a kérdés: férfiként próbálkozott-e?

– Judith gyönyörű nő, de meg sem fordult a fejemben, hogy férfiként közeledjek hozzá. Annál sokkal jobban tisztelem. Oka ennek talán az is, hogy gyerekkorom óta rajongok érte. Inkább úgy nézek rá, mint egy imádott nővérre – mondja erre.

Díszvendégként a koncerteken

Somos Kálmán ma már szoros kapcsolatban áll Szűcs Judithtal. Rendszeresek a telefonok, a találkozások. Most is készül az énekesnőhöz, hogy megnézze az új bútort... A fontosabb koncerteken az első sorban ül, természetesen VIP-jeggyel. Postán kapja meg az új számok nyers változatát, hogy tetszik-e, de gyakran a telefonba dúdolja el neki az énekesnő az újabb dallamokat.
Szűcs Judithban az a legjobb, hogy ő tényleg olyan a való életben, mint amilyennek gyerekként elképzeltem. Érte igazán lehet és érdemes rajongani – próbál magyarázatot adni különleges hobbijára az áruházvezető. Kálmán még nem nősült meg, de mint mondja, barátnőinek is így kellett és kell őt elfogadniuk: Szűcs Judithostól.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolompoló szódások, jegesek

A hatvanas években bizony csak a jeges járt olykor teherautóval, a szódást ló húzta, az ószeres… Tovább olvasom