Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Juci vagy nem Juci: Nemjuci!

A 15 éve profi zenei pályán mozgó, rábaközi, kapuvári származású énekesnő új zenekarával járja az országot. Legutóbb szülővárosában nyilatkozott portálunknak.

Karrierjének kezdetéről, médiabeli helyzetéről és az éneklés titkairól beszélt. Mint mondta: a zenélés hivatását tudatosan is kezelni kell.

– Hiába számít bele a hazai énekesélvonalba és hiába tűnik a külvilág számára csillogónak ez a szakma, az énekesi munkát nem elég zsigerből csinálni, ehhez tudni kell, mire képes az ember, jó helyen van-e, különben gyorsan el lehet búcsúzni a pályától – jelentette ki legutóbbi kapuvári látogatásán Németh Juci, az egyik legújabb hazai zenei formáció, a Nemjuci frontembere. Az énekesnő kapuvári látogatásán nyilatkozott lapunknak.


– Mi volt az, ami napjainkra egyre komolyabb zenei karrieredet elindította?

– Egyértelműen kapuvári, rábaközi gyökerekkel rendelkezem, a helyi kórus, a tanárok, a gyerekzenekarok adtak először fellépési lehetőséget. A szüleimtől, az itteni kisvárosi miliőben, szinte családias hangulatban szerethettem meg a zenét, az éneklést. Ezután következett a szombathelyi Anima Sound System, akikkel egyre többet, egyre több helyen és egyre nagyobb nézősereg előtt énekelhettem, zenélhettem 1997-től 2004-ig.


– A napjainkban tapasztalható elismertség miben nyilvánul meg legszembetűnőbben számodra?

– Például abban, hogy lassan tizenöt éves énekesi múltam után énekelek a Budapest Bár nevű formációban, ahol az ország kiváló roma zenészeivel, énekeseivel léphetek fel. Ezenkívül – hiába az ismertség – keményen meg kell dolgozni azért, hogy énekesként az ember szinten tartsa vagy megújítsa magát, utóbbira legjobb példa jelenlegi zenekarom, a Nemjuci is.– Az éneklés mellett oktatói és médiás munkáid is voltak. Ezekkel mi történt?

– Az oktatói munkámról annyit, hogy napjainkban – épp zenekari elfoglaltságom mellett – nem nagyon van rá időm, de tagadhatatlan, nagyon szerettem a hangképzést tanítani. Valamikor tanultam a hangképzés egy módszerét, ami nagyon megtetszett, művelem is, tovább is adtam amatőröknek és profiknak is. Enélkül nem lehet ezen a pályán maradni, nagyon megterhelő a rengeteg fellépés. Az éneklés technikája tudatos kell hogy legyen. Különben, ha nem okos az ember, rámehet a hangja.

– Elismert, befutott énekesnőként az olvasók feltételezhetnek rólad egyfajta ˝celebéletet˝. Így van ez, avagy megmaradtál úgymond zenei ˝munkásnak˝?

– Véletlenül sem használnám magamra a ˝celeb˝ jelzőt. Teljesen hétköznapi módon élek, legfeljebb a hobbim a munkám is egyben, ami egy szerencsés együttállás. Nem untatnék senkit a délelőtti háziasszonyi elfoglaltságaimmal, délután pedig – párommal együtt szabadúszóként – mindenki teszi a dolgát, én jobbára próbákra, fellépésekre járok. Ezek után nem gondolnám, hogy a ˝celeb˝ lenne a megfelelő kifejezés. Az egyetlen különlegesség talán az, hogy az internet előtt többet kell ülni, hiszen a beérkezett interjúkat, mint például ezt is, ki kell javítani, ráadásul mivel a Nemjuci zenekar még viszonylag új a palettán, így anyagi támogatás hiányában mindent önerőből csinálunk, a plakátragasztgatástól kezdve a marketingtevékenységig, videoklip-készítésig.


– Sokat emlegeted legújabb formációdat. Hogy jött a Nemjuci név?

– A zenekar neve az én nevem ékezetek nélkül, rövidítve, de ez azt is jelenti, hogy a zenekarban nem mindenki Juci, tehát nem csak Juci és ez így egy zenekar.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Richter Richárd ámokfutása a Csillag börtönben

Richter Richárd rab huszonöt évvel ezelőtt, 1984. október 19-én három művezetőt megölt, hármat pedig… Tovább olvasom