Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Gyors, gyors, lassú, lassú

A tánc sosem volt talán annyira népszerű, mint napjainkban. Ez nemcsak hazánkban tapasztalható jelenség, hanem Európa-szerte is reneszánszát éli a páros szórakozás, a kikapcsolódás és az egészséges élet ezen elengedhetetlen összetevője.
Amellett, hogy világszerte már évek óta özönlenek a kulturált kikapcsolódást kedvelő emberek és fiatalok tömegei a tánciskolák felé, napjainkban egyre gyakrabban kerülnek képernyőre a különböző táncos Ki mit tud?-ok, melyek a táncot és köztük a páros és így a társastáncot eljuttatják a legtávolabbi falvakba és településekre is. Ezek a műsorok egyrészt kellemes és kulturált kikapcsolódást nyújtanak a közönségnek, másrészt rávilágítanak arra az ősi igazságra: nézni jó, de csinálni még jobb!

Hogy városunkban mennyire érvényesülnek ezek a trendek, erről kérdeztük Ekker Balázst és Guschelbauer Alice-t, akik 2003 óta működtetik Győrben az El Pasót.

Guschelbauer Alice
Guschelbauer Alice

Öt évvel ezelőtt nyitották meg külföldi mintára épülő stúdiójukat. Azóta kedvelt szabadidős hobbi lett Győrben is a tánc, egyre több amatőr és profi egyesület kínál táncoktatást. Az El Paso táncstúdió és oktatói amellett, hogy megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkeznek, évről évre új ötletekkel állnak elő, így bálokkal, borkóstolókkal, wellness- és tánchétvégékkel csábítják az elsősorban kikapcsolódni vágyó felnőtt közönséget.

Az idei évben amellett, hogy a stúdió fő profiljai a társastáncok és a karibi (autentikus kubai) táncok, két új műfajjal bővült a paletta, mégpedig az argentin tangóval és a szving/boogie-val!

A tangó ezen ősi formája a ’80-as évektől tért vissza
Európába, míg a szving és a boogie reneszánszukat élik, és a táncvilágszövetség által az év táncává nyilvánították őket. Újdonságként és jó hírként említhetjük, hogy a stúdió Győr, Bécs és Mosonmagyar-
óvár után idén a Rábaközben, mégpedig Csornán és Kapuváron teszi lehetővé a műfaj szerelmeseinek, hogy hódolhassanak hobbijuknak, illetve keresi azokat a növendékeket, akik az alapfokú művészeti oktatás keretein belül szeretnének kedvezményesen, államilag elismert bizonyítványt szerezni és komolyabban a tánccal foglalkozni.

Akik pedig még a gátlásaikkal és kíváncsiságukkal küszködnek, ingyenes bemutatófoglalkozásokon kaphatnak betekintést a tánc világába. Aki kedvet kapott, látogasson el Győrbe, a Kazinczy utcába szeptember 13-án 15 órától, Mosonmagyaróvárra, a Fehér Ló Művelődési Központba szeptember 21-én 17 órától, Kapuvárra, a Flóra termálfürdő konferenciatermébe szeptember 23-án 15.30 órától, illetve Csornára, az Arany János-iskolába 24-én 16 órától! Részletes információ: info@elpaso.hu e-mail címen és a 20/922-9009-es telefonon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aligátorok és hurrikánok

A hurrikánok egyelőre hazánkra nem jellemzőek, bár kistestvéreik, a tornádók már fel-felütik itt a fejüket. Cikkünk írója, aki a megye nyugati csücskéből indult el Amerikába, olyan területen él családjával, ahol mindennapos jelenségnek számít a pusztító szélvihar. Tovább olvasom